golya_4

Ismét együtt az ófalusi gólyacsalád

golya_4

Ismét együtt az ófalusi gólyacsalád

Ugyan néhány nappal később, de a szerelmes gólyapár hölgy tagja, Kamilla is megérkezett Érdre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mondhatni, az utóbbi napokban a gólyák tematizálják az érdi közbeszédet. Ez még a múlt héten kezdődött azzal, hogy egy érd-ófalusi villanyoszlopra mű gólyafészek került, ami most még ugyan üresen áll, de bármikor kiszemelheti magának „valaki”.

Aztán nem sokkal később jött a hír, hogy visszatért Érdre Kelep, a város pillanatnyilag egyetlen gólyapárjának férfi tagja, tegnap este pedig felesége, (barátnője?) Kamilla is megérkezett. A helyiek megfigyelései szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a hím és a nőstény különböző időpontokban érkezik, tavaly például két hét különbséggel tértek „haza”.

Ugyanakkor hozzá kell tenni, egyáltalán nem lényegtelen az érkezés időpontja, hiszen ha a gólyák túl későn térnek vissza, akkor megcsúszhatnak a költéssel, aminek pedig az utódok lesznek az áldozatai. A környékbeliek láttak már olyat, hogy a szülők több fiókát is kilöktek a fészekből, hogy az életképesebb gyermekeiknek jobb feltételeket tudjanak teremteni.

Remélhetőleg, erre most nem kerül sor, már csak azért sem, mert egyre kevesebb gólya él Magyarországon, Érden pedig még annál is ritkább ezeknek a madaraknak a látványa.

Fotó: ÉrdMost archív, Facebook/Érd-Óváros Értékőr Civil Társaság

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email