golya_1

Kelep visszatért Afrikából, most mindenki Kamillát várja

golya_1

Kelep visszatért Afrikából, most mindenki Kamillát várja

Megérkezett az érdiek egyik kedvence Ófaluba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy helyi Facebook-csoportban jelent meg a hír, hogy a tavasz beköszöntével megérkezett az érdiek egy kedvenc gólyája Ófaluba. Sőt, tavaly ilyenkor még egyáltalán nem volt lakója a fészeknek, most azonban egy héttel korábban Kelep visszatért.

Párját, Kamillát egyelőre még senki sem látta, így egy emberként drukkolnak az érdiek, hogy idén is egyesüljön a család.

Kelep és Kamilla még 2020 tavaszán nézte ki magának az Arató utcai villanyoszlopot, ahova azóta is minden esztendőben visszatérnek. Az elmúlt években a helyiek megfigyelték, hogy a két gólya különböző időpontokban érkezik, tavaly például két hét különbséggel.

Kelep és Kamilla 2023. áprilisában

Ófaluban szeretnének több gólyát is látni a helyiek, így néhány madárbarát helyi lakos úgy döntött, hogy telepítenek egy műfészket, amelyre tavaly kezdtek pénzt gyűjteni a helyi civilek. Az Érd-Óváros Értékőr Civil Társaság ki is szemelt egy elhagyatott, a hálózatból kikötött villanyoszlopot a gát mentén.

Sokan az ügy mellé álltak és a pénz is összegyűlt, így az elmúlt napokban meg is érkezett a gólyakosár. A műfészek a helyére került, így idén akár egy újabb gólyapár lelhet otthonra Ófaluban.

 

fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email