konyv_illusztracio_freepik

Forog a Könyvkerék, ki tudja, hol áll meg

konyv_illusztracio_freepik

Forog a Könyvkerék, ki tudja, hol áll meg

Május 24-én ön is elmondhatja, hogy miként lehetne Érdet a könyv fővárosává tenni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rendszeres ÉrdMost olvasóknak már ismerősen csenghet a Könyvkerék Egyesület neve, akikről legutóbb tavaly ősszel írtunk hosszabban. Akkori cikkünket IDE KATTINTVA találják.

A könyvmentéssel foglalkozó civil szervezet helyi koordinátora, az egyébként önkormányzati képviselőként is ismert Gregus László, valamint Z Karvalics László, a Könyvkerék elnöke ezúttal az Érd FM reggeli műsorának a vendégei voltak, hogy beszámoljanak az egyesület ambiciózus elképzeléseinek aktuális állapotáról.

Ahogy most is hangsúlyozták, a terv továbbra is az, hogy Érdet a könyv „fővárosává” tegyék, ami szerintük – sok más előny mellett – azért is lenne hasznos a településnek, mert az karaktert, imidzset jelenthetne.

„Izgalmas kihívás számunkra, hogy beépüljön a városfejlesztés stratégiai gondolkodásába, hogy egy könyvkultúra csodahellyé, könyvturisztikai célponttá váljon Érd”

– fogalmaztak, majd hozzátették, hogy ezzel kapcsolatban már egy részleteiben kidolgozott koncepciójuk is van, amit szeretnék, ha minél többen megismerhetnének.

Erre lesz is egy közeljövőbeli lehetőség, ugyanis május 24-én péntekre egy fórumot hirdetnek az egykori Jázmin utcai idősotthonba, ami egy ideje már az egyesület helyi könyvraktárának számít.

A 16 órakor kezdődő találkozóra mindenkit várnak, aki egyetért az említett célokkal, szeretné azokat jobban megismerni, nem utolsósorban pedig a saját javaslatait is szívesen elmondaná a kezdeményezés kapcsán.

Annak érdekében, hogy kellő felkészültséggel érkezzenek a májusi közösségi ötletelésre, ajánljuk figyelmükbe a teljes beszélgetést.

Fotó: Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email