kaktuszpixabay4

Tüskés szépségek a Szepesben

kaktuszpixabay4

Tüskés szépségek a Szepesben

Kaktuszkiállítást és -vásárt rendez hétvégén az Érdi Kern Péter Kaktuszkör.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Akinek kaktusza van, biztos számos érvet fel tud sorakoztatni e szúrós növényke mellett. Nem túl igényes, ritkán kell átültetni, télen még a vizet sem igényli. Ha vigyázunk arra, hogy megfelelő talajban, illetve fényviszonyok közt élhessen, és nem öntözzük túl, sokáig lakásunk, kertünk dísze lehet, és még virággal is megörvendeztethet minket.

A hétvégi kaktuszkiállításra annak is érdemes kilátogatnia, aki szereti a pozsgásokat, és annak is, aki még nem ismeri őket, hiszen a Kern Péter Kaktuszkör kiállítói nemcsak szemet gyönyörködtető példányokkal érkeznek, hanem szívesen adnak tanácsokat is a kaktuszneveléshez.

Sőt, még vásárolni is tudunk tőlük, ha megtetszik egy-egy egzotikus növényke.

Libnárné Herceg Ilona 1985 óta illusztris tagja a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének, amelynek két évvel ezelőttig gazdasági vezetője is volt. Ma is tevékenyen részt vesz a szervezet életében, és az érdi kaktuszgyűjtők programjában is.

„Ez a mostani hagyományos rendezvényünk, hét kiállítónk lesz idén is. Kaktuszokat, pozsgásokat viszünk. Nagyon szépen megeredtek a növények, ez jó időszak a kiállításra”

– mondta az ÉrdMostnak Ica néni,  akitől megtudtuk azt is, hogy távolabbi vidékekről is várnak látogatókat.

„A kiállítás évről évre sikeresebb. Igyekszünk minél jobban hírét vinni” – tette hozzá Ica néni.  Aki lemaradna az érdiről, legközelebb május 30-án rendez kiállítást a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete, a fővárosi Füvészkertben.

Bizonyára sokakat érdekel, hogy lehet elérni, hogy a kaktusz virágot hozzon. „A kaktusz ideális növény, nem kell sokat locsolni, nem igényel nagy gondozást. Persze, törődni kell vele, hiszen vannak olyan példányok, amelyeket teleltetni kell, 4-8 fokos hőmérsékleten. A kaktusz csak akkor virágzik, ha télen pihenhet” – hangsúlyozta  a szakember.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email