szemethalmok_201209

Eltűnhetnek a szemétszigetek

Sikerrel szerepelt Érd a Belügyminisztérium "Tisztítsuk meg az Országot!" pályázatán: 20 millió forintot nyert a város az illegális hulladék felszámolására - tájékoztatott róla Tetlák Örs alpolgármester. A támogatásból több helyszínen 435 köbméter szeméthalmot tudnak összegyűjteni és elszállíttatni.

“A pályázatban szereplő helyszínek között a Fundoklia-völgyben így 110 köbméter, a Szilvafás parkban 50 köbméter, a Darukezelő utcai klímabarát park területén 60 köbméter, a Visegrádi és Vereckei utcákban 55 köbméter, a Zólyomi utcában az M7 mellett 20 köbméter, Óvárosban a Kerülő úton és az M6 mellett 70 köbméter, a Kakukk-hegyen pedig szintén 70 köbméter illegális hulladék összegyűjtésére, elszállítására és kezelésére lesz lehetőségünk”- írja közösségi oldalán az alpolgármester. 

Tetlák Örs hozzátette, hogy történtek és folyamatban is vannak lezárások, emellett kamerákat helyeznek ki, együttműködnek a gazdákkal, természetőrökkel, civilekkel, baráti társaságokkal, hogy a szemét újratermelődését megakadályozzák.

Az alpolgármester az Érd FM 101.3-on még hozzátette, hogy csütörtökön felmérik mégegyszer a szeméthalmok mennyiségét a különböző helyszíneken, és elkezdik a munkát, hogy 2021 februárjára be is tudják fejezni azt.

Ha valaki illegálisan lerakott hulladékot szeretne bejelenteni, azt az onkormanyzat@erd.hu e-mail címeken tudja közvetlenül az önkormányzat felé megtenni.


 

További cikkeink

További cikkeink

Meghibásodás történt az ivóvízhálózatban Érden, a Sóskúti úton május 25-én, a kora délutáni órákban, amely miatt az érintett területen és környékén akadozhat vagy szünetelhet

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email