22_03_29_erdmost_nincskep

Konszolidálni kell az ÉTH gazdasági helyzetét

22_03_29_erdmost_nincskep

Konszolidálni kell az ÉTH gazdasági helyzetét

A napokban beszámoltunk arról, hogy Csókai Viktor személyében új vezető került az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft élére. Csőzik Lászlót az új ügyvezető legfontosabb feladatiról kérdeztük. Nincs könnyű helyzetben Csókai Viktor ugyanis jelenleg több száz milliós adóssága van az ÉTH-nak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László elmondta, hogy az ÉTH élére egy nagyon rátermett és ambiciózus fiatalember került. Dr. Csókai Viktor, aki több mint 15 éve a hulladékgazdálkodásban dolgozik, különböző vezetői pozíciókat töltött be hulladék újrahasznosítással foglalkozó gazdasági társaságokban. Mint mondta, bízik benne, hogy valóra váltja a hozzáfűzött reményeket és egy korszak kezdődik az ÉTH életében.

„A lakosoknak nyilván az a legfontosabb, hogy a szolgáltatások pontosak, megbízhatóak és jó színvonalúak legyenek. A járatok a kukák ürítését rendesen végezzék el, a szelektív hulladékgyűjtésben az elmaradást számolják fel és az is álljon be egy pontos, tervezhető ütemre.  A tavalyi év vívmányát, hogy a zöldjáratban át tudunk állni a havi sűrítésre meg kell őrizni és stabilizálni kell.”

A polgármester arról is beszámolt, hogy a cég most rendkívül rossz anyagi állapotban van, mint mondta, gyakorlatilag egy csődtömeget örököltek meg az előző városvezetéstől, évente több száz millió Ft veszteséget termelt a vállalat. Így Csókai Viktor legfontosabb feladat az lesz, hogy konszolidálja a gazdasági helyzetet, átálljon egy egyensúlyi helyzetre, egy kiegyensúlyozott működésre. A 13 polgármesterből álló Hulladéktársulási tanács február 5 –én fog ülésezni, és akkor fog dönteni abban a kérdésben, hogy együttműködnek-e a fővárossal, hogy bevonnak-e, magánszereplőt, vagy megmaradnak függetlennek.

„Én azt szeretném, ha az érdi szemétszállító cég egy önálló közszolgáltató maradna, amely a városnak egy büszkesége lenne, az is azonban a feladat, hogy ezzel a több száz milliós adóssághalmazzal megküzdjünk. Kb. 350 millió Ft-ot kell betennünk ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen a tőkehelyzete az ÉTH-nak, emellett pedig több mint félmilliárdos adóssága is van, ezt a helyzetet kell uralnia most Csókai Viktornak.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email