napsutes_tavaszias_idojaras

Visszatér a tavasz, de még tartogat egy kis meglepetést az időjárás

napsutes_tavaszias_idojaras

Visszatér a tavasz, de még tartogat egy kis meglepetést az időjárás

Csütörtökön elkezdődik a felmelegedés, továbbá csapadék sem várható, éjszaka viszont fagyhat is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, és általában sok napsütés valószínű a gomolyfelhő-képződés mellett – írja előrejelzésében az Országos Meteorológia Szolgálat. Helyenként – nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten – valószínű zápor.

Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés csütörtök estétől péntek reggelig

A záporok nagy része megszűnik és a gomolyfelhők is összeesnek, nagy területen kiderül az ég. Főként a Dunántúlon azonban maradhatnak felhősebb tájak, néhol gyenge csapadék is előfordulhat. Párássá válhat a levegő, foltokban köd is képződhet. A szél gyenge vagy mérsékelt lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken gyenge fagy is lehet.

A hét hátralévő részében jelentős javulás várható. Ugyan pénteken még a csütörtökihez hasonló időjárásban lesz részünk, de hétvégére jön a fordulat és visszatér az igazi tavasz. Szombaton már 20 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, vasárnap pedig még ennél is melegebb lesz, csapadékra pedig nem kell számítani a következő napokban.

 

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email