bács3

Etikai vizsgálatot kapott az akkuügyben együttműködni kész fideszes képviselő

bács3

Etikai vizsgálatot kapott az akkuügyben együttműködni kész fideszes képviselő

Bács István bejelentette kilépését Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Fidesz-KDNP-Összefogás képviselőcsoportjából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Birtokunkba jutott egy dokumentum, amiből kiderült, hogy Bács Istvánt fideszes politikustársai ki akarják zárni a Fidesz frakcióból.

Az ok?

Mert az akkugyárral kapcsolatos népszavazás kérdésében kész lett volna együttműködni a városvezetéssel annak érdekében, hogy az egész érdi politikai közösség együtt adjon be egy népszavazási kezdeményezést, és ezért frakciótársai etikai eljárást indítottak ellene.

Az érdi Fidesz elnöksége facebook oldalán ma közölte, hogy dr. Bács István – nem várva meg az ellene indított eljárás végét – a mai napon bejelentette kilépését Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Fidesz-KDNP-Összefogás képviselőcsoportjából.

Felhívtuk Bács Istvánt, aki úgy reagált, hogy politikai közössége belügyeit semmiképpen sem szeretné kitárgyalni, legyen elegendő az, amit az érdi Fidesz kirakott a facebook oldalára, ennél többet nem szeretne mondani.

Az előzmények dióhéjban:

A március 7-i rendkívüli közgyűlésen a Fidesz-KDNP frakció megtorpedózta a Szövetség Érdért képviselőcsoport arra irányuló kezdeményezését, hogy az érdi választópolgárok június 9-én, az önkormányzati és az európai parlamenti választásokkal egy időben voksoljanak arról, szeretnék-e, ha akkumulátorüzem létesülne a településük közelében.

Rendkívüli közgyűlés március 7-én

Mint korábban megírtuk, dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és Kardosné Gyurkó Katalin, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje beadott a Helyi Választási Bizottsághoz egy népszavazási kezdeményezést.

Csőzik László kérte dr. Aradszki Andrást és Kardosné Gyurkó Katát, hogy vonják vissza a népszavazásra irányuló kezdeményezésüket.

Ha ugyanis Aradszki és Kardos kezdeményezik a népszavazást, jóval hosszabb az eljárás és a lebonyolítás, mint akkor, ha az önkormányzat képviselői kezdeményezik ugyanezt. Ezért a Szövetség Érdért képviselőcsoport benyújtott egy népszavazásra irányuló kezdeményezést ugyanazzal a szöveggel, mint korábban Aradszki és Kardos.

Bács István az ülésen felvetette, hogy együtt adhatnák be a frakciók a népszavazásra irányuló beadványt. Erre azonban nem kerülhetett sor: az ülésen elrendelt szünetet követően a Fidesz-KDNP frakció tagjai jelezték, hogy minden marad a régiben, nincs új előterjesztés.

A rendkívüli közgyűlésről teljes cikkünket itt olvashatja.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email