csőzik aradszki

Csőzik ajánlata Aradszkinak a sóskúti akkugyár ügyében

csőzik aradszki

Csőzik ajánlata Aradszkinak a sóskúti akkugyár ügyében

A polgármester gyorsabb utat javasol ahhoz, hogy a népszavazást meg lehessen tartani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester legfrissebb facebook posztjában bejelentette, örül annak, hogy végre Aradszki András is egyetért abban, hogy a népet is meg kell kérdezni a Sóskútra tervezett akkumulátor-feldolgozó ügyében.

Hiszen a városvezetés már hetek óta lakossági fórumról lakossági fórumra jár és egyeztet az emberekkel. Legutóbb Érden tartottak lakossági fórumot.

Aradszki András március 5-én népszavazási kezdeményezést nyújtott be, amihez aláírásokat kellene gyűjteni és meglehetősen hosszadalmas procedúra lenne.

Csőzik gyorsabb utat javasol ahhoz, hogy a népszavazást meg lehessen tartani.

Ezért ma, március 6-án a Szövetség Érdért frakció több képviselője az Aradszki András által benyújtott kérdéseket ismét beadta népszavazási kezdeményezésként.

Aradszki András és Csőzik László az érdi lakossági fórumon

Arról van szó, hogy a népszavazási eljárásról szóló törvény az ilyen típusú kezdeményezéseknél 75 nappal gyorsabb eljárási időt biztosít, amennyiben az önkormányzat nyújtja be azt.

Csőzik azt javasolja, menjenek ezen az úton, és hogy Aradszki is lássa, hogy partner ebben, szó szerint az ő kérdéseit adták be a képviselők.

Ez azért fontos, mert a népszavazáshoz vezető úton jelenleg a népszavazást kedden benyújtó Aradszki András kérdései állnak elöl, a törvény pedig ez esetben tiltja, hogy a képviselők által beadott kérdéseket (Aradszki kérdései) vegyék előre, amivel pedig az ügy hamarabb érne célba.

Ezért a polgármester azt kéri tisztelettel az országgyűlési képviselőtől, hogy vonja vissza a saját beadványát, mert akkor ugyanazokat a kérdéseket, amiket ő beadott, a képviselők révén előre veszik, és 75 nappal hamarabb születhet döntés arról, hogy legyen népszavazás.

Érdi lakossági fórum a sóskúti akkugyár ügyében február 28-án

Ez egyben azt is lehetővé tenné, hogy június 9-én, az európai parlamenti és önkormányzati választás napján egyben népszavazás is legyen a sóskúti akkugyárról. Ezzel gyakorlatilag a népszavazás költségeit szinte nullára lehetne csökkenteni, nem terhelnék ezzel az érdi adófizetőket, nem kellene kétszer is szavazófülkébe szólítani a lakosságot.

Azért is javasolja a gyorsabb utat a polgármester, mert csőre van töltve a kormányrendelet tervezete, amely kiemelt beruházássá nyilvánítaná a Sóskútra tervezett akkufeldolgozó üzemet, és ezzel kivenné a döntést a helyiek kezéből, vagyis ellehetetlenítené a népszavazást.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email