Hulladékból készítettek ruhát a diákok

Próbált már a kukából öltözködni?

Hulladékból készítettek ruhát a diákok

Próbált már a kukából öltözködni?

Hulladékból készítettek ruhát a gyerekek a Parkvárosi Közösségi Ház pályázatára.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nap mint nap téma, hogy valamiképp meg kellene óvni a Földet az egyre durvább környezetszennyezéstől. Az egyik  jól ismert megoldás, hogy az eredeti céljukat, rendeltetésüket már elvesztett, vagy csak szimplán feleslegessé vált tárgyakat újrahasznosítjuk.

Hogy a fiatalság minél hamarabb szembesüljön ennek jelentőségével, a Parkvárosi Közösségi Ház egy kreatív pályázatot hirdetett a helyi és környékbeli iskolásoknak a Föld napja apropóján. A diákok feladata az volt, hogy tervezzenek, illetve rakjanak is össze egy ruhát hulladékból.

Keszei Virág, a program szervezője az ÉrdMostnak elárulta, próbálták úgy megközelíteni a környezetvédelem ügyét, hogy azt a gyerekek is minél izgalmasabbnak találják. Szerinte a munkákat, illetve a lelkesedésüket látva ez sikerült is, hiszen öt iskola közel ötven tanulója vett részt a pályázaton. A díjátadót április 22-én tartották a Parkvárosi Közösségi Házban.

Az egyik díjazott csapat az érd Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolából érkezett. A megkérdezett fiatalok elmondták, mivel mindannyiuknak fontos a környezetvédelem és a fenntarthatóság, ezért nagy örömmel vettek részt játékban. Ruhájukhoz – többek közt – szemeteszsákot, tojástartót, újság-, és kartonpapírt, különféle tömőanyagokat, fóliát használtak.

„Olyan jól sikerült, hogy lehet, hogy egy nap még a suliba is ebbe megyünk” – jegyezték meg viccesen a próbababán feszítő ruhára pillantva.

A szervező hozzátette, szeretné, ha ezek a gyerekeknek már természetes lenne az újrahasznosítás. Vagy az, hogy nem szemetelnek, hogy szelektíven gyűjtik a hulladékot. Reméli, e célokhoz talán egy-egy ilyen pályázat is hozzá tud járulni.

Az újrahasznosított ruhákat a jövő hét közepéig bárki megtekintheti a Parkvárosi Közösségi Házban.

Fotó: ÉrdMost/Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email