22_03_29_erdmost_nincskep

„Valóra vált Parragh László hagymázas agyrémei közül az első!”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Valóra vált Parragh László hagymázas agyrémei közül az első!”

Az Erdmost is beszámolt róla, hogy megtiltotta a kormány, hogy adót emeljenek az önkormányzatok. Csőzik László Facebook posztban reagált a történésekre, melyet változtatás nélkül, teljes terjedelmében közlünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden, késő este született meg az a rendelet, melyben a kormány megtiltja az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben megemeljék a helyi és a települési adókat, hogy új adót vezessenek be, illetve eltöröljék az eddigi adókedvezményeket, erről itt olvashatnak bővebben.  Csőzik László a következzőképpen reagált:

Valóra vált Parragh László iparkamarai elnök hagymázas agyrémei közül az első! Az éj leple alatt kihirdettek egy kormányrendeletet, amelyben megtiltották az önkormányzatoknak, hogy hozzányúljanak a 2021-es helyi adókhoz.

Parragh másik elképesztő javaslata, hogy egy az egyben lenyúlják két évre előre a vállalkozók által helyben befizetett iparűzési adót, egyelőre nem vált valóra. Úgy látszik, a kormányban még akad olyan, akinek maradt egy csepp józan esze. Talán csak még néhány drogos, lyukas zoknis murira van szüksége pár velejéig erkölcstelen, város- és faluromboló, a kisemberek vérét szívó pártkatonának és a kormányhoz szégyentelenül törleszkedő csinovnyiknak, hogy ez is újra felmerüljön.

Érden T. Mészáros, Bács és ingatlanmutyizó bandája rögtön pezsgőt bontott, hogy nekik mégsem lesz adóemelés. Ahogy korábban már elmondtam, éppen az Érdet társasházakkal, osztatlan közös tulajdonú lakásokkal teleépítő, telkekkel trükköző, az előírásokat és szabályokat áthágó és kicselező, az agyonterhelt városi infrastruktúrához egy fillérrel sem hozzájáruló, építtető és lakáskiadó maffiózókat akartuk megadóztatni. Soha még csak eszünkbe sem jutott, hogy a munkájukat elveszítő, a kormány által az út szélén hagyott magánszemélyeket adóztassuk meg! Őket segítjük, ahogy csak tudjuk, akár erőnkön felül is.

Az igazságos adózás, az arányos közteherviselés miatt az olyan cégek építményadóját terveztük emelni, amelyek abból keresnek évi sok-sok millió forintot, hogy a tulajdonukban lévő társasházak lakásait bérbeadják. Ezen felül az akár 12 millió forint árbevételt elérő KATA-vállalkozások adómentességi határát csökkentettük volna évi 2,5 millióról 2,4 millió forintra, e fölött ugyanannnyi, azaz évi 50 ezer forint maradt volna az iparűzési adó.

Ezek a már elfogadott, de a kormányrendelet miatt 2021. január 1-jétől mégsem életbe lépő, azaz felülről egy tollvonással utólag eltörölt adómódosítások mind kényszerlépések voltak. Kinek jutna eszébe ilyesmi, ha nem muszáj? Legfeljebb azoknak, akik már rég elveszették kapcsolatukat a valósággal, a népet csak a stadionok VIP-lelátóiból látják. A járványhelyzet miatt alaposan megcsappanó bevételeink, de mindenekelőtt a kormány eddigi intézkedései kényszerítették az önkormányzatokra az adórendeleteik felülvizsgálatát. Mi is így tettünk, kényszer szülte megoldásként. A kormányzati pénzszivattyú ebben az évben 700 millió forinttól fosztotta meg Érdet. A kormány Érd, így az érdiek vérét szívja ezekkel az elvonásokkal. A gépjárműadó, a reklámadó, az idegenforgalmi adó elvétele és az egyéb elvonó, kirovó, büntetősarcok mellett az érdi vállalkozások iparűzési adójára is szemet vetettek. Szolidaritási hozzájárulás címén, az iparűzési adó terhére Érdre is kivetettek egy különadót. Korábban, egy bonyolult számítási szisztéma szerint, az egy lakosra vetítve évi 34 ezer forint feletti adóerő-képességgel rendelkező településeknek kellett ilyet fizetniük. Érden nagyjából évi 25 ezer forint volt ez az arány. Erre a kormányzati okostojások fogták magukat, és leszállították lakosonként 22 ezer forintra a fizetési határt. Vagyis már nemcsak az úgynevezett gazdag városoknak, településeknek, de mára már a hozzánk hasonló, földutakkal zsúfolt, kiszipolyozott költségvetésű városoknak is fizetnie kell. Érdről 150 millió forintot vesz el így az állam. A januártól tervezett adóemelésnél, amellyel – még egyszer mondom – azokat szerettük volna bevonni a város működtetésébe, akik eddig kivonták magukat vagy aránytalanul keveset fizettek, éppen ennyi, 150 millió forintos bevétellel számoltunk. Vagyis csak a kormány által szakított egyik lyukat akartuk betömni a zsebünkön. Ehelyett odanyúltak, és még egyszer jól megrántották, hogy kétszer akkora legyen a lyuk.

Azt kell látnunk, hogy Magyarországnak nincsen felelős kormánya. Egy felelős kormány gondolkodik, gondoskodik, nem él vissza a hatalmával. Ez a kormány úgy tesz, mintha nem lenne holnap: szakadékba löki az önkormányzatokat.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email