22_03_29_erdmost_nincskep

Szerdán szúnyogirtás

22_03_29_erdmost_nincskep

Szerdán szúnyogirtás

A Katasztrófavédelem megbízásából, az országos központi szúnyoggyérítési program keretében földi kémiai szúnyogirtást végeznek július 7-én, szerdán, napnyugta után Ófaluban, a Duna-parti területeken, illetve a záportározó környékén a Sulák, Sárd, Nyárád utcában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tartaléknapnak július 8-át, illetve 9-én jelölte ki a hatóság. A gyérítéshez a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert alkalmazzák. Ez a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A Katasztrófavédelem általi kezelés Érd Ófalut, a Duna-parti területeket, illetve Érdligetet (a záportározó környékét, a Sulák, Sárd, Nyárád utcákat) érinti.

Kérik a fenti területeken élőket, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat a kezelés napján szedjék össze vagy takarják le. A kezelés ideje alatt és az azt követő egy órában érdemes az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Az ingatlantulajdonosoknak rendszeresen ki kell üríteniük, vagy le kell takarniuk ezeket a kisebb, pangó vízgyülemeket.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email