22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: izzasztó küzdelem a nyári rapid versenyen

22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: izzasztó küzdelem a nyári rapid versenyen

Lezajlott az Érdi VSE sakk szakosztálya által szervezett nyári rapid verseny az Ercsi úti Sporttelep klubhelyiségében. A viadalt ugyan a szakosztályvezető Horváth Péter nyerte, a négy verseny összesített eredménye alapján a különdíjat Sinka Csaba érdemelte ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hatályos szabályozások miatt csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és ők is korlátozott számban nevezhettek az Érdi VSE sakk szakosztálya által rendezett nyári rapid versenyre.

A szokásoknak megfelelően hét fordulós, svájci rendszerű versenyen játszmánként 15 perc gondolkodási idő állt a játékosok rendelkezésére, melyet a sakkozók nagy része igyekezett is kihasználni, de több esetben előfordult, hogy valaki a gondolkodási idő túllépése miatt szenvedett vereséget.

Emellett fontos volt, hogy mindenki végig koncentráljon, mert egyetlen rossz lépés is játszmavesztést és több helyes visszaesést jelentett volna.

Bár Czipp János két nála erősebb ellenfél legyőzésével kezdett, a harmadik forduló sorsolását így is csak holtversenyben várta az élen. A későbbiekben viszont érvényesült a papírforma és a hatodik helyig csúszott vissza.

Kánnai László bár sokáig versenyben volt a harmadik helyért, végül onnan lecsúszva végzett a negyedik helyen. A végeredmény már az ötödik forduló után kialakult.

Végül a nyári rapid sakkversenyt Horváth Péter nyerte 6,5 ponttal, megelőzve az ezüstéremmel és 6 ponttal záró Sinka Csabát és a bronzérmes, 5,5 pontos Szilágyi Sámuelt.

Az eredményhirdetés alatt nem csak a nyári rapid viadal díjait osztották ki, hiszen a négy online sakkverseny összesített eredményei alapján a különdíjat Sinka Csaba érdemelte ki.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email