22_03_29_erdmost_nincskep

Rongálások Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Rongálások Százhalombattán

Újabb szándékos rongálás történt Százhalombattán, ezúttal az Óvárosban. Erről Vezér Mihály polgármestere számolt be közösségi oldalán, aki a történteket jelezte a Százhalombattai Rendőrőrs vezetőjének és kérte közreműködését a tettesek kézre kerítéséhez.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Szomorúan tapasztaltam, hogy újabb szándékos rongálás történt városunkban, jelen esetben, az Óvárosban. Értékeink, múltunk, környezetünk megóvása sajnos nem mindenki számára fontos. Vannak, akik abban élik ki magukat, hogy tönkretesznek mások által teremtett értékeket, felelőtlenül okoznak nem kevés anyagi és erkölcsi károkat, nem gondolva arra, hogy ezt valakinek meg kell fizetni”- olvasható a bejegyzésben.

– Ismeretlen tettesek a Régészeti Park mellet a Bronzkori földvár felé vezet úton, a Százhalombattának nevet adó 2700 éves halomsírokat jelző tábla egyikét szétrúgták és van, amelyiket megsemmisítették.

– A Régészeti Park mellől induló közel 3 km-es Százlábú tanösvény útvonalán elhelyezett információs táblák nagy részét befestették, megsemmisítették, szétrúgták, letörték. Ezek az állomások bemutatták a környék épített örökségei mellett, a környezet kivételes természeti értékeit, növény- és állatvilágát. Nagyon sok százhalombattai, és máshonnan érkező turista kirándul, látogatja ezt az útvonalat, amely a Duna festői magas partjára vezet, a 4000 éves Bronzkori földvárba. Ez a terület a BattaTúra egyik kedvelt szakasza is.

A polgármester a történteket jelezte a Százhalombattai Rendőrőrs vezetőjének és kérte közreműködését a tettesek kézre kerítéséhez. A rongálások mielőbbi helyreállítását elindította, megbízta a Műszaki Iroda vezetőjét a károk felmérésével, a helyreállítással a „Matrica” Múzeum vezetőjének szakmai közreműködésével.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email