22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökön kezdődik az idei lomtalanítás Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökön kezdődik az idei lomtalanítás Százhalombattán

Április 15-én, csütörtökön kezdődik Százhalombatta családi házas övezeteiben az idei év egyetlen lomtalanítása – tudatta közösségi oldalán Vezér Mihály, a település polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint az a város honlapján olvasható, Dunafüred, Újtelep-Urbárium és Ófalu városrészekben április 15-én,1 6-án és 17-én végzik az idei egyetlen lomtalanítást.

Részletezik, lomként kitehető hulladék a lakásban és egyéb emberi tartózkodásra szolgáló helyiségekben a szokásos életvitel során felhalmozódott szilárd hulladék, például nagyobb berendezési tárgy, bútor, ágybetét, rongy, műanyag, konzervdoboz, edény vagy papír.

Nem tehetők ki lomtalanításkor a következők: Sitt, bármilyen építkezésből és bontásból származó hulladék, kerti hulladék, veszélyes hulladék (pl. fénycső, elem, illetve akkumulátor, gyógyszer, vegyszer illetve vegyszeres edények) – hívja fel a figyelmet a battanet.hu, azt kérve, a zárójelbe felsoroltakat a veszélyes hulladék begyűjtő helyre vinni.

Lehetőleg ne tegyünk ki olyan hasznavehető vagy értékesíthető hulladékot (pl. tiszta fémhulladék, elektromos vezeték, stb.) sem, amely a városba vonzza az elszállítás előtt a lomot átvizsgáló személyeket, akik aztán a számukra értéktelen többi hulladékot ezek miatt szétdobálják – teszi hozzá a Százhalombatta honlapján megjelent közlemény.

Százhalombatta lakótelepi városrészében lépcsőházhoz menő lomtalanítást végeznek, eszerint az adott lépcsőház lomtalanítási időpontját és részleteit illetően a közös képviselőt kell megkeresni és a meghatározott időpontban és címre a SZÁKOM Nonprofit Kf.t konténert helyez ki a lomhulladéknak.

Felhívták a figyelmet rá, a veszélyes hulladékot április 17-én 8 és 14 óra között gyűjtik be a dunafüredi Városi Szabadidő Központ előtti parkolóban, vegyész szakember jelenlétében. Kizárólag a háztartásokban feleslegessé vált, zárt csomagolásban (lehetőleg fóliazsákba csomagolt doboz vagy egyéb zárható edény) hozott veszélyes – főként folyékony – anyagok: tisztítószerek, festékek és hígítók, kerti növényvédő szerek adhatók le. Vállalkozásoktól ezen a – lakosság számára ingyenesen biztosított – gyűjtésen nem vesznek át veszélyes hulladékot.

Elektronikai berendezéseket és az elhasznált autógumikat is kérik itt leadni: háztartási nagygépek (mosógép, hűtőszekrény, stb.) / háztartási kisgépek (vasaló, stb.) / információs és távközlési berendezések (faxgépek, telefonok, stb.) / szórakoztató elektronikai cikkek (hangszórók, mikrofonok, stb.) / játékok, szabadidős és sportfelszerelések (tv-hez köthető videojátékok, stb.) / ellenőrző, vezérlő- és megfigyelő eszközök / adagoló auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták / valamint 3,5tonna megengedett össztömegnél kisebb (gép) járművek gumiabroncsai.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email