22_03_29_erdmost_nincskep

Áttörés a zajvédő falak ügyében

22_03_29_erdmost_nincskep

Áttörés a zajvédő falak ügyében

Hosszas egyeztetés után sikerült áttörést elérni Törökbálinton a zajártalommal kapcsolatban. Egy kísérleti projektben forgalomszabályozó rendszert építenek ki az M7 autópályán, melynek fényében szabályozhatják a sebesség felső limitjét, emellett a következő években zajfelmérést végeznek a városban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint arról Elek Sándor polgármester Törökbálint honlapján beszámolt, a várost érintő zajterhelés évek óta velük élő probléma. Bár erre sokszor felhívták a figyelmet, de nem történt előrelépés. Egészen eddig.

Mert február 26-án egy hosszú egyeztetést tartottak az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Közút Nonprofit Kft., a zajártalommal kapcsolatos aláírást gyűjtők képviselői, zajvédelmi szakértő és az önkormányzat munkatársai jelenlétében. Ez a megbeszélés pedig áttörést ért el az ügyben.

Ennek értelmében egy kísérleti projektként Törökbálinton valósul meg az ország első dinamikus közlekedésfigyelő, forgalomszabályozó rendszere az M7 autópályán. Ez figyeli a forgalom mennyiségét és zajhatását és ennek fényében szabályozza, vagy ha szükséges visszafogja a sebesség felső limitjét.

A másik fontos áttörés, hogy az Európai Unió következő költségvetési ciklusának első 3-4 évében Törökbálint teljes közigazgatási területén tajfelmérést végeznek. Ennek az eredményeit felhasználva még ugyanebben az időszakban a város teljes területén új, korszerű zajvédő rendszert alakítanak ki.

Mint Elek Sándor megjegyezte, Törökbálint elmúlt 20 évének legnagyobb környezetvédelmi beruházása Európai Uniós forrásból, Magyarország Kormányának teljes támogatásával fog megvalósulni.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email