22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: „Most nagyon kiéleződött a helyzet”

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: „Most nagyon kiéleződött a helyzet”

Tavaly a járványhelyzet miatt nem sikerült megvalósítani az országos bajnokság pontszerzőinek megváltozott lebonyolítását, idén viszont már február végére formába kell kerülnie az Érdi Torna Club akrobatikus tornászainak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2020-ban eredetileg tavasszal tartották volna az akrobatikus tornászok pontszerző versenyeinek nagy részét, de a járványhelyzet úgy hozta, hogy az eddig megszokottak szerint ősszel volt több versenyük az ÉTC akrósainak.

Az óévet viszont már úgy teljesítették, hogy miközben az utolsó pontszerzőkre és az országos döntőre készültek, fél szemmel már az idei évre koncentráltak és több újonnan alakult egység már a 2021-es koreográfiáját gyakorolta.

Mint Baloghné Papp Ildikótól, az ÉTC akrobatikus torna szakosztályának vezetőjétől megtudtuk, az idei versenynaptár szerint tavasszal négy pontszerzőt rendeznek és még nyár elején megtartják az országos döntőt is. Azonban új szabály, hogy a fináléba való bejutáshoz az eddigi kettő helyett már három pontszerzőn kell indulni, épp ezért a február végi idénynyitón bemutatkozhat az ÉTC mind a tíz egysége is.

„Már kicsivel korábban elkezdtük, de mivel csak decemberben ért véget az előző szezon, akik még más egységben dolgoztak, azokkal csak január elejétől kezdtünk el dolgozni”

– mondta Baloghné Papp Ildikó. A szakosztályvezető megjegyezte, vannak olyan egységek, melyekkel gyorstalpalót kell venniük, hogy az első, február 28-i pontszerzőn már bevethetők legyenek.

„Akik maradtak, azokkal kicsit előrébb vagyunk, mert új elemeket már elkezdtünk tanulni”

– tette hozzá.

„Akit csak tudunk, már a februári versenyen elindítunk, még akkor is, ha még nem érik el azt a szintet, ami szükséges, de legalább meglegyen a három verseny, ahol elindulnak”

– fogalmazott Baloghné Papp Ildikó, kifejtve, azért vállalják ezt, hogy ne kockáztassák, hogy valamely egység később nem tud részt venni valamelyik eseményen.

„Ha nem tudnak ott lenni három versenyen, hiába jó az egység, nem éri el a bejutáshoz szükséges szintet. Most nagyon kiéleződött a helyzet”

– fűzte hozzá.

Az ÉTC-nél számos változás is történt az egységek összeállításában, az előző évből csupán három együttesnél nem történt személyi változás. Balogh Máté és Töpler Natasa továbbra is a youth vegyespárosoknál, Sárdi Borbála, Bednarik Léna és Jedzinák Bernadett a youth hármasoknál marad, míg Balogh Dorka és Veres Vica kettőse a youth korosztályból a 11-16-osba lép fel.

Hozzájuk csatlakozik Szloszjár Ajsa, Csurgai Jázmin és Kovács Csenge újonc hármasa, Biksi Lili, Pohly Korina és Katona Flóra gyermek triója, Katona Lilla és Kozma Dorka gyermek párosa, Németh Sára és Tóth Enikő serdülő duója, Aranyosi Zselyke és Verbinyecz Dániel youth kettőse, illetve a 11-16-os korosztályban Schuman Márton és Dávid Fruzsina párosa és Svigruha Lili, Pelczel-Nagy Eszter és Gerzanics Csenge triója is.

Az Érdi Torna Club akrobatikus tornász egységei 2021-ben
újonc hármas:
Szloszjár Ajsa–Csurgai Jázmin–Kovács Csenge
gyermek hármas: Biksi Lili–Pohly Korina–Katona Flóra
gyermek páros: Katona Lilla–Kozma Dorka
serdülő páros: Németh Sára–Tóth Enikő
youth vegyespáros: Aranyosi Zselyke–Verbinyecz Dániel, Balogh Máté–Töpler Natasa
youth hármas: Sárdi Borbála–Bednarik Léna–Jedzinák Bernadett
11-16 vegyespáros: Schuman Márton–Dávid Fruzsina
11-16 páros: Balogh Dorka–Veres Vica
11-16 hármas: Svigruha Lili–Pelczel-Nagy Eszer–Gerzanics Csenge

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email