22_03_29_erdmost_nincskep

Szintet lépett a Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz

22_03_29_erdmost_nincskep

Szintet lépett a Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz

A Kelenföld-Százhalombatta közötti vasúti vonalszakaszon üzembe helyezték az új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási- és távközlési rendszereket alakítottak ki, telepítették az ETCS pályamenti alrendszert, és teljes körűen felújították a felvételi épületeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 Új szolgáltatási szintre emelkedett a Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint európai uniós forrásból valósultak meg a fejlesztések.

Az ETCS, az Egységes Európai Vonatbefolyásoló Rendszer elsődleges feladata a pályamenti berendezések és a vontatójármű közötti kapcsolat megvalósításával a vonatok közlekedésének felügyelete, a vasúti forgalom biztonságának növelése.

A szakaszra a vonatforgalom szabályozására modern, emelt sebességű térköz és állomási elektronikus berendezéseket telepítettek. A 40a vonalon kiépült a központi forgalomirányító központ (KÖFI), mely lehetővé teszi a vonatforgalom teljes auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatizálását, nyomon követését, továbbá a forgalom egy központból történő irányítását és szabályozását.

A közlemény szerint az állomásokon és megállóhelyeken az utastájékoztatást korszerű hangos- és vizuális utastájékoztató rendszerek biztosítják, az utasok kényelmét infokommunikációs rendszerek (INFO oszlopok) segítik, biztonságukat fejlett kamerarendszerek garantálják. A vasútközlekedéshez szükséges energiaellátást az Érden telepített vontatási alállomás fejlett XXI. századi transzformátorai szolgáltatják.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email