22_03_29_erdmost_nincskep

Szélviharral jön a hétvége

22_03_29_erdmost_nincskep

Szélviharral jön a hétvége

Viharos széllökésekre számíthatunk a mai nap folyamán Érden. A jó hír, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint késő délutántól mérséklődik a légmozgás. Az önkormányzat közzétette, hogy viharkárok esetén hol tehetünk azonnal bejelentést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Napközben az átvonuló hidegfront hatására az északnyugati irányba forduló szelet az északkeleti tájak kivételével többfelé kísérhetik erős, főleg az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések is – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Köztük a legerősebbek síkvidéken jellemzően 70-90 km/h között várhatóak, ám a magasabban fekvő területeken akár a 90 km/h-t is meghaladhatják (emellett síkvidéken sem kizárt egy-egy helyen 90 km/h körüli széllökés). A késő délutáni óráktól kezdve fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

A hidegfronton, valamint a mögötte kialakuló záporokat elsősorban az Dunántúl északi részén, valamint a középső országrészben egy-két helyen kis eséllyel dörgés, villámlás is kísérheti.

 

Érd Önkormányzata facebook-oldalán arra kéri a lakosságot, óvják értékeiket, autóikkal közlekedjenek és parkoljanak körültekintően, kerüljék gyalogosan azokat a helyeket, ahol a szél tetőket/kéményeket rongálhat meg, vagy fennáll a fakidőlés veszélye, és figyeljenek oda háziállataikra.

Az esetlegesen keletkezett károkról itt tehetnek bejelentést:

ELMŰ ÉMÁSZ Hibabejelentő: 06 40 383 940

Érdi Közterület Fenntartó Intézmény (ÉKFI): 06 23 365 610

Közterület-felügyelők: 06 23 522 341; 06 23 522 205

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email