22_03_29_erdmost_nincskep

Május végégig lehet jelölni a diákokat a Pócsi Dóra-díjra

22_03_29_erdmost_nincskep

Május végégig lehet jelölni a diákokat a Pócsi Dóra-díjra

Pócsi Dóra kiskorától kezdve verseket, novellákat írt, méghozzá olyan témákban és stílusban, ami messze meghaladta kortársait. Tragikusan rövid életét a szeretet, az elfogadás és az önzetlenség értékei mentén élte. Az ő szellemiségét igyekszik fenntartani a Szociális Gondozó Központ a díjjal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kiss Sándor, a Szociális Gondozó Központ munkatársa az Érd FM 101.3 kérdésére elmondta, hogy az iskoláknak május végéig kell elküldeniük a listákat, amely azoknak a diákoknak a nevét tartalmazza, akiket a díjra jelölnek szociális érzékenységük és a közösségükért végzett munkájuk miatt. Az iskolák egy-egy diákot jelölhetnek az alsó és a felső tagozatról is. Az, hogy kit jelölnek, csak az iskola vezetőségén és a tantestületen múlik. Minden általuk jelölt diák díjban részesül.

A díjat, ami egy emléklapból és Dóra írásait tartalmazó könyvből áll, eddig a tanévzárókon osztották ki a díjazottaknak – sokszor maga Pócsiné Sivák Erzsébet, Dóra anyukája és a könyv szerkesztője.  

Kiss Sándor hozzátette, hogy nemcsak Érdről, hanem az egész járásból várják a díjra jelölt diákok névsorát. Diósdon és Törökbálinton már tavaly is díjazták a gyerekeket, de reméli, hogy idén Pócsi Dóra-díjban részesíthetik a sóskúti, tárnoki, pusztazámori és százhalombattai diákokat is.


További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email