22_03_29_erdmost_nincskep

Csalók kopogtatnak az időseknél

22_03_29_erdmost_nincskep

Csalók kopogtatnak az időseknél

A ciklus utolsó ülését tartotta hétfőn az Idősügyi Tanács. A megbeszélésen elhangzott: csalók próbálnak bejutni a nyugdíjasokhoz, arra hivatkozva, hogy a Szociális Gondozó Központ valamelyik egységének munkatársai. Az ülésen megtudtuk azt is, idén milyen karácsonyi meglepetés várja az időseket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Októberi ülésén az elmúlt hónapok programjait értékelte, és az idén várható rendezvényeket tekintette át az Idősügyi Tanács. Lecsófőző Fesztivál, sportnap, idősek világnapja, Érd40 vetélkedő – a visszajelzések alapján mindegyik sikeres program volt, sőt, felmerült az is, hogy a Lecsófőzőt városi szinten, több korosztály számára lehetne megrendezni a jövőben. Simó Károly, a Tanács elnöke felvetette, hogy az új Érdi Városliget jó helyszíne lehetne a kibővített rendezvénynek.

A Szenior Akadémia is azon programok közé tartozik, amelyeket a jövőben is folytatni szeretnének; a visszajelzések jók, sokan látogatják az alkalmakat. Az előadás-sorozaton kívül a Tanács tervez még egy környezetvédelmi előadást a szelektív hulladékgyűjtésről, és felmerült egy gyakorlatorientált számítógépes tanfolyam ötlete is; ezek időpontjáról később születik majd döntés.

Idén is különleges programmal lepi meg a nyugdíjasokat karácsonyra az Idősügyi Tanács: Kálmán Imre halhatatlan operettjét, a Csárdáskirálynőt hozza el az Érd Arénába a Pesti Művész Színház társulata. Az ingyenes előadás belépőit novemberben vehetik majd át. (A pontos időpontról, illetve a részletekről később adunk majd tájékoztatást.)

Az ülésen Bertalan Ildikó, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a hozzájuk érkezett jelzések szerint csalók próbálnak bejutni idős emberekhez, az intézmény dolgozójának adva ki magukat. Bertalan Ildikó hangsúlyozta: munkatársai előzetes egyeztetés alapján látogatnak el ügyfeleikhez, így a szokatlan megkeresés gyanús lehet. Ilyen esetben érdemes telefonon érdeklődni, valóban az intézmény dolgozója látogatott-e el az idős emberhez. A Szociális Gondozó Központ szervezeti egységeinek elérhetőségei itt megtalálhatók.

 
 
 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email