betoro

Teszt hir

betoro

Teszt hir

kivonat ez lesz kivonat ez leszkivonat ez leszkivonat ez leszkivonat ez leszkivonat ez leszkivonat ez leszkivonat ez leszkivonat ez leszkivonat ez lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tekintettel a rendkívüli aszályos időszakra az erdőtüzek megelőzése érdekében a Pilisi Parkerdő szakemberei az országos tűzgyújtási tilalom ideje alatt a hét minden napján fokozott ellenőrzéseket tartanak az erdőgazdaság frekventált kirándulóhelyein és tűzveszélyesnek ítélt területein.

A Pilisi Parkerdő erdeit is érintő rendkívüli aszályos időszak miatt március 10-től országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ennek értelmében tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken. Valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetben lévő külterületi ingatlanokon.

Mivel a magyarországi erdőtüzek 99%-át emberi gondatlanság vagy szándékosság okozza a Parkerdő arra kér minden erdőjárót, hogy az erdőtüzek megelőzéséért tett erőfeszítéseiket fokozott odafigyelésükkel segítsék. Ne gyújtsanak tüzet a kiépített tűzrakóhelyeken sem. Ha bárki az erdőterületen tüzet észlel, haladéktalanul értesítse az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot a 112-es vagy a 105-ös telefonszámon!

Az erdőtüzeket megelőzni nagyon könnyű, csupán egy kis odafigyelés szükséges. Ha viszont már fellobbantak a lángok, akkor évtizedek munkája veszhet kárba, és legalább ugyanennyi idő kell a károk helyreállításához. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, bírsággal sújtható!

Vigyázni kell vele!
Március elsején hét megyében rendeltek el tűzgyújtási tilalmat. A száraz és szeles idő miatt megszaporodtak a bejelentések a szabadtéri tüzekről február elején, ezek nagy természetvédelmi károkat is okozhatnak. Január derekán hatalmas tűz tombolt Várpalota határán. A pantanali vadonban lévő tüzekben becslések szerint 17 millió állat pusztulhatott el. Tavaly azt is megírtuk, hogy túlélte a nyáron tombolt kaliforniai erdő- és bozóttüzeket Észak-Amerikai egyik legveszélyeztetettebb emlőse, a Sierra Nevada-i vörösróka.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email