22_03_29_erdmost_nincskep

Újraélesztési gyakorlatot tartottak az érdi mentők

22_03_29_erdmost_nincskep

Újraélesztési gyakorlatot tartottak az érdi mentők

Mindnyájunkkal előfordulhat, hogy hirtelen rosszullét, összeesés vagy baleset kapcsán segítséget kell nyújtanunk. Ilyen esetekben jó, ha tudjuk, mit kell csinálnunk. Ehhez adtak használható tudást az érdi mentők, akik szombaton újraélesztési bemutatót tartottak a városközpontban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Azt már régóta tudjuk, hogy Európában sereghajtók vagyunk a szív- és érrendszeri megbetegedések számát tekintve, de mégis sokkoló adat, hogy évente 25 ezer honfitársunk veszíti életét hirtelen szívhalál következtében. Ha megtörténik a baj, még nincs minden veszve, hiszen az időben megkezdett laikus kézi újraélesztéssel sokan közülük megmenthetők lennének – erre hívta fel a figyelmet az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítvány október 16-án, az Újraélesztés nemzetközi napja alkalmából.

A Szepes Gyula Művelődési Központ előtt tartottak egy szimulációs gyakorlatot, ahol részletesen bemutatták, majd meg is mutatták, mit kell tennünk abban az esetben, ha azt tapasztaljuk, hogy valaki rosszul lesz mellettünk és nincsenek életjelei. 

Az Újraélesztés nemzetközi napja alkalmából az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítván is arra biztatja a lakosságot, hogy mindenki merjen cselekedni. A tétlenség a bajbajutott életébe is kerülhet.

A mellkas nyomása, a fej hátra hajtása és szájból orrba történő levegőfújás, 30:2 arányban megmentheti az életünket, vagy éppen életmentővé tehet minket. 

A mellkas másodpercenként kb. kétszeri, erős, 5-6 cm mélyre történő ütemes benyomásával, szájból szájba történő lélegeztetés nélkül is lehetséges életben tartani a bajbajutottat addig, amíg megérkeznek a mentők. Ez a megoldás orvosilag elfogadott és hatásos – hangzott el a bemutatón. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email