22_03_29_erdmost_nincskep

Tüneteket okozhatnak a pázsitfűfélék

22_03_29_erdmost_nincskep

Tüneteket okozhatnak a pázsitfűfélék

Az utóbbi hetek csapadékos időjárása kedvezett a pázsitfűfélék növekedésének, ezért pollenkoncentrációjuk több helyen elérheti a nagyon magas szintet. Záporok, zivatarok alatt a  pázsitfűfélék pollenjére allergiásoknál asztmás tünetek, nehézlégzés, illetve erős köhögés jelentkezhet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 A Nemzeti Népegészségügyi Központ azt javasolja az allergiásoknak, hogy esős időben ne szellőztessenek, illetve az azt követő néhány órában ne menjenek ki a szabadba. Annak ellenére, hogy csapadék kimossa a pollent a levegőből, a légkörben magas lehet a pollenből felszabaduló allergének mennyisége. 

A  pázsitfűfélék pollenszórása fűnyírással, kaszálással megelőzhető, illetve a lakásokba már bejutott, lerakódott pollent a felületek nedves törlésével, felmosásával rendszeresen távolítsák el. A maszkok csapadékmentes időszakban kiválóan kiszűrik a pollenszemeket, így viselésük ajánlott a szabadban tartózkodó allergiásoknak.

Az aktuális és a várható pollenhelyzetről az alábbi honlapon tájékozódhatnak: https://efop180.antsz.hu/polleninformaciok.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email