22_03_29_erdmost_nincskep

Színes programok a 26. Teleki napon

22_03_29_erdmost_nincskep

Színes programok a 26. Teleki napon

Idén is megemlékeztek a Telekis diákok iskolájuk névadójáról, a magyar felfedező Teleki Sámuelről. Idén sem maradt el az asztalitenisz-bajnokság, a földrajzi kutatókról szóló verseny, illetve az ünnepi műsor és koszorúzás sem.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Teleki Sámuel 1845. november 1-jén született, mindig a születésnaphoz közeli időpontban szervezik meg az iskolai programokat az érdi Teleki Sámuel Általános Iskolában – tudtuk meg Patkóné Séra Ilona igazgatónőtől. Mint ahogy lapunknak elmondta, ekkor szervezik meg az immár hagyományos asztalitenisz-bajnokságot, amely mára egy diákolimpiává nőtte ki magát. Idén az Érd város civil pályázatának köszönhetően mindkét testvériskola, a csantavéri és a sárombereki iskolák diákjai is ellátogathattak Érdre és részt is vettek a barátságos mérkőzéseken. A határon túlról érkező gyermekeknek Budapestet is megmutatták a Telekis pedagógusok.

Az igazgatónő azt is elmondta, a második napon mindig a földrajzi utazók földrajzi versenyét rendezik meg, amelynek most rendhagyó módon a Magyar Földrajzi Múzeum biztosította a helyszínt. 

– Kubassek János múzeumigazgató megtisztelt minket azzal, hogy köszöntötte a vendégeket és a gyerekeket egy rövid tárlatvezetésre invitálta, amely az Afrikakutató nevéhez kapcsolódik. Emellett megtekintettük a múzeumkertben Teleki Sámuel szobrát, amelyet Domonkos Béla készített, neki szintén van kötődése iskolánkhoz, felesége itt tanított és a fia is nálunk végzett – tette hozzá az igazgatónő.

Az idei Teleki nap más szempontból is rendhagyó volt, ugyanis végre megvalósulhatott a szülők egyik elképzelése, hogy a Teleki póló mellett mostantól egy kitűzőt is kapjanak a diákok.

– A Teleki napon – szintén rendhagyó módon – ezúttal megkapják a gyerekek a Teleki jelvényt, amit innentől kezdve minden évben ajándékba kapnak majd az elsős gyerekek. Ezen a napon választjuk meg az év pedagógusait, három alsós és három felsős pedagógus közül dönthették el a gyerekek, hogy ki legyen a két díjazott. Ezúttal felső tagozaton Kovácsné Bézi Erika, alsó tagozaton pedig Mayer Róbertné örülhetett az elismerésnek – ismertette Patkóné Séra Ilona, aki azt is hangsúlyozta, hogy igyekeznek minden évben méltóképpen megemlékezni az iskola névadójáról és azt a példát követni, amit Teleki állít eléjük: szorgalmazni a nyelvtanulást, a kitartást, az emberséget, a szervezőkészséget. 

A Teleki napon a harmadikos tanulók színes, játékos műsorral mutatták be Teleki Sámuel munkásságát, majd az iskola diákjai idén is elhelyezték koszorúikat a névadó mellszobránál.

Teleki Kupa Tankerületi Asztalitenisz Verseny eredményei:

Fiúcsapat

1. Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
– Steigerwald Erik
– Nagy Tamás
– Pauer Barnabás

2. Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola
– Tóth-Zarubai Róbert 
– Szakács Levente
– Kertész Ádám

Láncsapat

1. Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola
– Simon Barbara
– Kauba Kazira
– Hável Lilla

Egyéni

Fiú

1. Kozma Huba (Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)
2. Sándor Levente Simon (Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)
3. Tóth-Zarubai Róbert (Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola)

Lány
1. Simon Barbara (Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)
2. Kauba Kazira (Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)
3. Hável Lilla (Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola)

Felkészítő tanárok:

Brindzik Zsuzsanna, Köves Tamás, Tóth Zoltán

 

Magyar utazók és felfedezők tankerületi földrajzverseny eredményei: 

1. Hunyadi János Általános Iskola – Csantavér

– Vékony Dominik, Báló Bianka, Jankovic Maja

Felkészítő tanár: Leonov Vörös Adrianna

 

2. Tárnoki II. Rákóczi Ferenc Sportiskolai Általános Iskola

– Hangya Dóra Lilla, Kormos-Őr Tünde, Rácz Melinda Kinga

Felkészítő tanár: Pintér Panni

 

3. Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola

– Pintér Ádám, Csonka Balázs, Burján Attila

Felkészítő tanár: Vinczéné Lőrinc Judit

 

A több éven át végzett segítő munkájukért oklevélben és könyvjutalomban részesült négy szülő a negyedik évfolyamos diákok szülei közül.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email