22_03_29_erdmost_nincskep

Nyit a galéria is!

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyit a galéria is!

Május 28-án Sinkó István festőművész kiállításával az Érdi Városi Galéria is megnyitja kapuit a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatók előtt. Kéri Mihály művészeti vezető beszélt arról is, hogy már készül a galéria honlapja, idén viszont nem tartják meg a Művésztelepet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Május 28-án Sinkó István kiállítása lesz az Érdi Városi Galéria idei első nyilvános eseménye. A képzőművész-pedagógus, autonóm festő és művészeti író kiállítását a védettségi igazolvánnyal rendelkezők tekinthetik meg.

Kéri Mihály, az Érdi Városi Galéria művészeti vezetője az Érd Tv-nek elmondta, a koronavírus-helyzet nagy érvágás volt a művészeti világnak és következményei is azok lesznek.

„Nem csak Érden, hanem az egész országban mélypontra zuhant a kulturális élet”

– hangsúlyozta, megjegyezve, nem tudja, hogy a törzsközönségüknek számító 80-100 ember közül ki, hogyan reagál, megmozdul-e, visszatér-e a kiállításokra.

Kéri Mihály arról is beszámolt, hogy a zárvatartásuk alatt sem tétlenkedtek, hiszen készül a galéria honlapja, illetve szervezik a következő kiállításokat is.

Ismertette, Sinkó István kiállítása után június 25. és július 17. között a százhalombattai festőművész, Fazekas Levente alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a galériában.

Kéri Mihály tudatta azt is, az évtizedes hagyományokkal bíró, júliusra tervezett Művésztelepet idén már nem tartják meg, mert az önkormányzat a pandémiára való tekintettel nem tudja támogatni a rendezvényt.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email