22_03_29_erdmost_nincskep

A mostani időjárás kedvez a szúnyogoknak

22_03_29_erdmost_nincskep

A mostani időjárás kedvez a szúnyogoknak

Az elmúlt egy-két hét változékony, meleg és csapadékos időjárása kedvez a szúnyogoknak. Ha ilyen marad az idő, hamarosan szúnyoginvázió várható, hacsak nem kezdődik meg időben a szúnyogirtás – derül ki az atv.hu összeállításából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A szúnyogok tömeges elterjedéséhez elegendő, ha a gáton belül néhány centiméteres víztestek alakulnak ki. Ezeken a területeken rengeteg a szúnyogtojás, amelyből a víz hatására egy hét alatt is akár képes kifejlődni a vérszívó” – magyarázta Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. A szúnyogirtást vagy -gyérítést a katasztrófavédelem koordinálja.

Ami kissé biztató, hogy a szezon vége felé bizonyos árvízi fajok már nem jelennek meg.

Megyeri Szabolcs kertészmérnök szerint nem mindegy, hogy milyen egy kert szerkezete. Egy domboldali területen ugyanis, ahol jár a levegő, alacsonyabb a páratartalom, ez pedig a szúnyogok szaporodásának fontos feltétele. Azt is elárulta, hogy több illatos növény, például a levendula, a citromfű, a rozmaring és a zsálya is hatásos a szúnyogok ellen – írja az atv.hu.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email