22_03_29_erdmost_nincskep

Meleg ebéd az év utolsó vasárnapján

22_03_29_erdmost_nincskep

Meleg ebéd az év utolsó vasárnapján

Az idei utolsó melegétel-osztást ezúttal nem az egyházak, hanem az önkormányzat valósította meg a Szociális Gondozó Központ munkatársaival. Ismét két helyszínen, az Emma utcában és a régi Parkvárosi Közösségi Házban várták a rászorulókat a forró babgulyással.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A két ünnep közötti utolsó vasárnapi ételosztást ezúttal az önkormányzat szervezte meg a Szociális Gondozó Központ munkatársaival és a Szövetség Érdért frakció önkénteseivel, akik az ételek kiosztásában és a házhozszállításában is segítettek. 

– Az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatják, hogy az Emma utcába általában 40-50-en jönnek el ebédelni, a régi Parkvárosi Közösségi Házba, ami idén új helyszínként kapcsolódott be, az utolsó hétvégéken már 20-30-an jöttek el. Azt látjuk, hogy ezt az új helyszínt is kezdik megszokni azok, akik igénybe veszik ezt a segítséget – emelte ki tudósítónknak Tetlák Örs alpolgármester, aki maga is melegételt vitt az ófalusi családokhoz.

A mai vasárnapon összesen 350 adag babgulyás készült, ebből 120 adagot szállítottak ki házhoz az önkéntesek. Ami pedig megmaradt a gulyásból, az a Szociális Gondozó Központ különböző intézményeibe került a nap végén.

– Örömmel vesszük, ha bárki bármilyen formában szeretne részt venni az ételosztás megszervezésében és lebonyolításában. Kétféleképpen lehet segíteni: önkéntes munkával, vagy valamilyen adomány formájában. Annak is nagyon örülünk, ha bármilyen cég szeretne szerepet vállalni, az egyházak is örülnek mindenfajta felajánlásnak – tette hozzá Tetlák Örs.

A Szociális Gondozó Központba érkezett ruhaadományokat is kiteszik az ételosztások során, így az ebédelni érkezők a ruhák közül is válogathatnak.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email