22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött a magyarérettségi

22_03_29_erdmost_nincskep

Megkezdődött a magyarérettségi

Kilenc órakor kezdődött a magyar nyelv és irodalom érettségi, de a Gárdonyiba már egy órával korábban érkeztek a diákok, hiszen a járványveszély miatt idén más a beengedés rendje: két kapun, negyedóra különbséggel engedték be a diákokat, akiknek kézfertőtlenítésen, lázmérésen is át kellett esniük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Gárdonyi iskolában 63 végzős diák érettségizik, 12-en pedig előrehozott érettségit tesznek a tizenegyedik évfolyamosok közül, angolból és informatikából – tudtuk meg Pintérné Bernyó Piroska igazgatónőtől, aki már reggel fél nyolckor átvette (megszámolva) a kormányhivatalban a magyar nyelv és irodalom érettségi feladatlapokat. Mint mondta, az önkormányzat egy autót is biztosított számukra, két emberrel, ők segítettek a szállításban. Az iskolát fertőtlenítették, kitakarították, kapuban kézfertőtlenítő, a bejáraton belül lázmérés várta a diákokat. A beléptetésnél másfél méteres távolságot kellett tartaniuk, ezt a térkőre fel is festették, és  polgárőr is ügyelt a kapunál.

A diákokat szemmel láthatóan inkább az érettségi izgatta, nem a vírusveszély, mint egyikük mondta, azzal momentán annyira nem foglalkoznak, inkább a vizsga köti le a gondolataikat. Igaz, a magyartól annyira nem tartanak, a töritől, és főleg a matektól annál inkább.

– Kis csoportokban készültünk, online. Én emelt szintre megyek matekból, így magántanár is segített és előkészítőre is jártam – mondta az egyik fiatalember. Arra a kérdésünkre, hogy a szóbeli vizsga elmaradásának örülnek-e, vagy inkább bánják, diplomatikusan annyit válaszol: „bizonyos tárgyakból jobb, hogy elmarad, de van, amiből felhúzná a jegyet, mint például magyarból, idegen nyelvből”.

Az emelt szintre a többiek is készültek külön tanárral, de a középszintű érettségire elégnek tartották az iskolai plusz felkészítést, no meg a társak segítségét.

A vírustól, mint mondják, nem félnek, de azt nagyon rossznak tartják, hogy elmaradt a nagy szalagavató ünnepség, meg a ballagás is. „Rengeteg mindenből kimaradtunk, az osztálykirándulásokból is. Ha a vírushelyzet engedi, szeretnénk nyáron pótolni” – teszi hozzá egyikük.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email