22_03_29_erdmost_nincskep

Kezdődik az érettségi

22_03_29_erdmost_nincskep

Kezdődik az érettségi

A magyar nyelv és irodalom vizsgákkal kezdődik meg az idei írásbeli érettségi. A járványügyi szabályok betartásával országszerte középszinten 71 ezren, emelt szinten 2 ezren adnak számot tudásukról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Távirati Iroda emlékeztet, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár korábban ismertette, egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó tartózkodhat a másfél méteres védőtávolság betartásával. A tanulóknak megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani. A felügyelő tanároknak kötelező a védőmaszk használata, nekik kesztyűt is biztosítanak központilag, míg a diákoknak az írásbeli ideje alatt csak ajánlott a maszkhasználat.

A magyarérettségire közép- és emelt szinten is 240 perc áll rendelkezésre, és maximum 100 pontot lehet elérni mindkét szinten.

Két különböző feladatlapot kell a diákoknak megoldani: az elsőre 90 percet kapnak. A feladatlap egy 60 perces szövegértési és egy 30 perces szövegalkotási feladatból áll. Utóbbinál két típusból kell egyet választani, egy érvelést vagy egy gyakorlati szövegműfaj elkészítését, 120-200 szavas terjedelemben.

A második feladatlap megoldására 150 percet kapnak az érettségizők. Ennél szintén választani lehet, egy műértelmező szöveget kell megírni, amelynek 400-800 szóból kell állnia. Ez lehet egy mű adott szempontú értelmezése vagy két mű adott szempontú összehasonlító értelmezése.

A magyar vizsgákat kedden a matematika írásbelik követik.

Érden a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumban 75, az Érdi Szakképzési Centrum Kós Károly Technikumában 83, a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban pedig 314 diák kezdi meg az érettségit. Az érdi érettségizőkről ide kattintva olvashat bővebben!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email