22_03_29_erdmost_nincskep

Labdás fejlesztés, terápiás jelleggel

22_03_29_erdmost_nincskep

Labdás fejlesztés, terápiás jelleggel

A XXI. Óvodai Szakmai Napok tizenkettedik állomása az érdi Kincses Óvoda Fácán Tagóvodája volt, ahol labdás fejlesztőprogrammal készült az egyik óvodapedagógus, Szűcsné Kraszkó Hajnalka. A hozzá terápiára járó gyermekek segítségével mutatta be a fejlesztőfoglalkozás lényegét. Videóval frissítve.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Az Óvodai Szakmai Napok programsorozat 21 évvel ezelőtt indult azzal a céllal, hogy Érd városának óvodapedagógusai kicsit megismerjék egymást, jobban betekintést nyerjünk az óvodák munkájába és ez nagy sikerrel zajlik 21 éve. Most már elsősorban az előadókat hívjuk meg nagy szeretettel, mert változott az elvárás a mi munkánkkal kapcsolatban is, és szívesen fogadjuk, ha olyan szakemberek jönnek el az óvodákba, akik tudnak nekünk újat mutatni – emelte ki a programsorozat kapcsán Selmecziné Dósa Éva, a Fácán Tagóvoda vezetője.

A Fácán óvodában egy labdás fejlesztő programot mutatott be Szűcsné Kraszkó Hajnalka óvodapedagógus, aki terápiás jelleggel foglalkozik viselkedés-, magatartászavaros gyerekekkel. A gyerekek ugráló labdákon mutattak be különféle gyakorlatokat, amik javítják a koncentrációt és az egymásra figyelést, a csapatjátékot. A szakmai program keretében általában elméleti előadásokat hallhatnak az óvodapedagógusok, de alkalmanként gyerekek is részt vesznek az eseményen.

– Az előadók között vannak óvodapedagógusok, de olyan is van, hogy ismert embereket hívunk meg, vagy akár egyetemi tanárokat. Színes a skála. A szakmai napokon általában óvodánként egy programmal készülünk, de van olyan intézmény, amelyik több program lebonyolítására is vállalkozik. Sok óvoda van Érden, így könnyen eltelik ez az egy hónap – tette hozzá a tagóvoda vezetője, aki azt is elmondta, hogy az óvodapedagógusok a következő években is folytatni fogják a színvonalas programsorozatot.
 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email