22_03_29_erdmost_nincskep

Ikreket hozott a Jézuska

22_03_29_erdmost_nincskep

Ikreket hozott a Jézuska

Kuczorné Gál Eunika és Kuczor Gábor életük legszebb ajándékát kapták karácsonyra a kétpetéjű ikerpár, Timót és Dávid személyében. Az érdligeti házaspárhoz csütörtökön látogatott el Kopor Tihamér önkormányzati képviselő, hogy átadja a csöppségeknek járó babacsomagot is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Battyhány Program keretében 2007 óta kapnak babacsomagot az érdi újszülöttek családjai. Az önkormányzat azzal a céllal hívta életre a kezdeményezést, hogy a város legifjabb lakóit és természetesen szüleiket segítse a gyermeknevelés kezdeti időszakában. A csomagban minden olyan kellék megtalálható, amelyre egy csecsemőnek szüksége lehet (a pelenkáktól kezdve a takarón át az évszaknak megfelelő kis ruhákig – 30ezer Ft értékben).

Kopor Tihamér képviselő elmondta, hogy a babacsomaggal is azt próbálja a városvezetés közvetíteni a lakók felé, hogy nem hiába a fiatalok városa Érd.

-Érd megelőzte azt a kormányprogramot, ami a családokat állította középpontba, hiszen jóval előbb elindult a városunkban ez a gondolkodásmód. Ehhez hozzátartozik a babacsomag, aminek a pénzbeni értékén túl természetesen gesztusértéke is van. Hozzátartoznak az infrastrukturális fejlesztések: bölcsődék, óvodák, iskolák építése és bővítése. Hozzátartozik az utak, a helyi közlekedés fejlesztése és a járdák építése. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy egy komfortos, a családok számára élhető kertvárost teremtsünk, amiben jól érzik magukat a gyermekek, a szülők és a vállalkozók is, akik idejönnek, és munkalehetőséget biztosítanak a szülők számára- tette hozzá a képviselő.

Bár Kuczor Gábor édesapjának van ikertestvére, amikor a legelső, 8. heti ultrahangon kiderült, hogy az érdligeti házaspárnak ikrei lesznek, meglepetésként érte őket a hír.

-Szembesültünk vele, hogy nagyon sokan leszünk. Megijedtünk, kétségbeestünk, és azóta is nagyon örülünk nekik. Ebben a sorrendben. És semmiért sem adnánk őket – mondja határozottan Gábor.

Timót és Dávid a várandósság 38. hetében, 2018. december 20-án, tervezett császárral, csaknem 3 kg-val és 51 cm-rel jöttek a világra az I. számú Nőgyógyászati Klinikán, és szentestére már haza is mehettek, ahol a kétéves Jonatán kíváncsian és sok-sok szeretettel várta testvérei érkezését.

– Ringatja a hintában, puszilgatja őket, nagyon örül nekik. Majd ha kicsit nagyobbak lesznek, akkor jobban tudnak majd együtt játszani – mondja Gábor.

Gábor tősgyökeres érdi, Eunikával Erdélyben ismerkedett meg, ahol a nő idősgondozóként dolgozott. Érdligeti otthonukban négy éve élnek. A közelben laknak Gábor szülei, akik besegítenek, amikor kell, a gyerekek körüli teendőkben, emellett a férj délelőttös műszakban dolgozik jelenleg, ezért esténként a fürdetésben és altatásban ő is szerepet vállal.

A nagycsaládos életmódot még meg kell szokniuk.

-Próbálunk időnként aludni, néha enni is, és egymással foglalkozni – mondja nevetve Gábor. – A picik nagyon igénylik a törődést és a figyelmet, de nemcsak ők, hanem Jonatán is.

A házaspár a babacsomagot jó kezdeményezésnek tartja, azt mondják, már az is jól esik nekik, hogy gondolnak rájuk.

A gyerekvállalással kapcsolatban Gábor hozzáteszi: – Kifogást sokat hallottam, hogy valaki miért nem akar még gyereket, és persze, lehet mindig még valamire várni, hogy majd ha lesz ez vagy az, de mire ezeket az ember nagyjából ötven évesen el is éri, eljár az idő fölötte. Nekünk sok körülmény adott volt ahhoz, hogy gyermeket tudjunk vállalni, de ha nem lettek volna, akkor sem mondanám azt, hogy akármelyik csöppséget a három közül odaadnám bármiért.

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email