Idén is ételosztás

Nemcsak advent idején, hanem egész télen tart a Szociális Gondozó Központ és az egyházak közös ételosztása: az Emma utca 8. szám alatt március végéig minden vasárnap meleg étel várja a rászorulókat, és mintegy kétszáz adagot házhoz is szállítanak. Az idei első ételosztásra tegnap került sor, dr. Aradszki András országgyűlési képviselő részvételével.

Sok olyan honfitársunk van, akinek nem adatott meg, hogy egészségben, jólétben, biztonságban éljen.  Nem mehetünk el mellettük, nem lehetünk közömbösek irántuk. A magunk szerény eszközeivel – főleg a krízisidőszakban – tennünk kell azért, hogy átvészeljék a nehezebb napokat, és hogy ráébredjenek: nincsenek egyedül – mondta tudósítónknak a kereszténydemokrata politikus, aki ebéd előtt köszöntötte a megjelenteket, és együtt imádkozott velük.

Az ételosztást az Érdligeti Nagyboldogasszony Plébánia közössége finanszírozta, és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség is támogatta. A közös ima után babgulyást, péksüteményt, forró teát és lekváros buktát szolgáltak fel az önkéntesek, akik a sátraknál elhelyezett asztalokhoz vitték ki a meleg ebédet (és a repetát is). A fenti menü mellett sok asszony házi süteménnyel is készült – ezeket a házhoz szállított adagok mellé csomagolták be – tudtuk meg Harkai Lászlótól, az egyházközség egyik tagjától.

Paróczai Zoltánné, az ételosztás főszervezője tudósítónknak elmondta: a  2018-as adventi időszakban egyre többen jöttek el a vasárnapi ételosztásokra. Nagyon jó volt, hogy év végén több szervezet is tartott hasonló akciót – tette hozzá.

– Sok helyi vállalkozót megérintett az ételosztásunk, akiknek nagyon köszönjük a segítséget, illetve a felajánlott adományokat. December 24-én is meglepetés várt ránk: a Pataki cukrászdától aznap rengeteg süteményt kaptunk, a Thallo-Food Élelmiszeripari Kft.-től pedig 300 adag töltött káposztát, amint a Szociális Gondozó Központhoz tartozó egységekbe (hajléktalanszálló, családok átmeneti otthona), illetve családokhoz szállítottam ki – tette hozzá Paróczainé, akitől megtudtuk azt is: az idei második vasárnapon az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet oszt majd ételt az Emma utcában.

– Március végéig biztos, hogy lesz ételosztás. Minden érdi egyház csatlakozott az akciónkhoz. Úgy gondolom, ez az összefogás, ami ráadásul több hónapig tart, országszerte egyedülálló – mondta Paróczai Zoltánné, kiemelve: Érden mintegy 200 adagot házhoz is szállítanak vasárnaponként azoknak, akik nem tudnak eljönni az ebédért az Emma utcába. Az egyházak önkéntesei ebben is segítik a Szociális Gondozó Központ munkatársait.