22_03_29_erdmost_nincskep

Hálavideó készült az érdi gondozóknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Hálavideó készült az érdi gondozóknak

Megindító videóval köszönik meg ismert művészek, közéleti személyiségek azoknak az áldozatos munkáját, akik ebben a rendkívüli helyzetben nem tudnak otthon maradni, és a közösségért dolgoznak. Ilyen közölük az az öt gondozó, akik két hete éjjel-nappal együtt vannak az idősekkel a Topoly utcában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester a Facebook oldalán tette közzé azt a megható videót, amiben Weöres Sándor két gyönyörű versét: A jóságrólt és a Szembe fordított tükröket szavalja el: Vidnyánszky Attila, Nemzeti Színház-igazgató, Kovács Patrícia és Gálvölgyi János színművész, Ördög Nóra, Nánási Pál, Pataki Ádám, Gundel-Takács Gábor és Novák Péter médiaszemélyiségek.  

A videó azért készült, hogy kifejezhessék az érdiek a hálájukat azoknak, akik most életben tartják Érdet és átsegítik a vírus okozta hetek nehezén.

„Ezekben a sorsfordító hetekben kezdem igazán érezni azt, hogy Érdnek nemcsak utcái, terei, nemcsak iskolái, óvodái, de lelke is van. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy együtt gondolkodunk, együtt mozdulunk azokkal a lokálpatrióta kisközösségekkel és a várost működtető dolgozókkal, akik most életben tartják Érdet és átsegítik a nehezén.
Naponta kapok híreket szívmelengető, emberi gesztusokról, segítő szándékú kezdeményezésekről és önzetlen tettekről. Az egyik különösen megindított. A Topoly utcai idősotthonunk öt gondozója két hete éjjel-nappal együtt van az idősekkel. Önként döntöttek úgy, hogy benn maradnak, és vigyáznak mindenkire. Sokan azok közül, akiket e járvány a leginkább veszélyeztet, talán nem is tudják pontosan, mi történik a külvilágban. Csak úgy érzik, az ő életükben minden a megszokott rendben folyik tovább. Nehéz ennél ma többet tenni: amikor kint feje tetejére állt a világ, bent ez a mintegy 60 idős érdi polgártársunk nyugalomban, békében és biztonságban van.
Büszkék vagyunk e gondozókra és mérhetetlenül hálásak! Alig találok szavakat. Szerencsére akad, aki nálam sokkal szebben, tömörebben ki tudja fejezni, mi teszi az embert emberré, a társas kapcsolatokat közösséggé. Weöres Sándor két gyönyörű versével, A jóságról és a Szembe fordított tükrök soraival azokat szeretnénk köszönteni, akik most, amikor csapkodnak körülöttünk a villámok, mások megmentésével törődnek: az orvosokat, ápolókat, mentősöket, gyógyszerészeket, gondozókat, szociális munásokat, polgárőröket, rendőröket, a városi intézmények dolgozóit, s mindazokat, akik mindig jönnek, ha segíteni kell.
Wolf Kata művelődésiközpont-igazgató munkatársam alapötlete nyomán több híres-neves érdi személyiséget kértem fel, hogy adjanak hangot a hálámnak. Vidnyánszky Attila, Nemzeti Színház-igazgató, Kovács Patrícia és Gálvölgyi János színművész, Ördög Nóra, Nánási Pál, Pataki Ádám, Gundel-Takács Gábor és Novák Péter médiaszemélyiségek. Többségük itt lakik, Érden, a két népszerű színész pedig közvetett módon kötődik hozzánk. Egy azonban közös bennük: azonnal, első szóra vállalták. Úgy érzem, hiába szorul sok embertársunk a karantén miatt a négy fal közé, vannak pillanatok, amikor leomlanak a falak. Ez ilyen pillanat. Szívből köszönöm! ❤️”

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email