22_03_29_erdmost_nincskep

Fokozottan ellenőriznek a rendőrök Érden is

22_03_29_erdmost_nincskep

Fokozottan ellenőriznek a rendőrök Érden is

Mint beszámoltunk róla, szeptember 16. és 22. között a magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatához (ROADPOL) csatlakozva fokozott ellenőrzést tart, elsősorban a menet közbeni rádiótelefon-használatot figyelik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kürti István, az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti osztályának vezetője az Érd Tv-nek elmondta, Európa-szerte ellenőriznek a rendőrök a Focus on the road programban. Elsősorban azokat a szabályszegéseket vizsgálják, amelyek elvonják a sofőr figyelmét a vezetésről.

„Az ellenőrzés ki van egészítve egy műszeres sebességellenőrzéssel is, illetve kifejezetten ellenőrizzük kerékpárosok, segédmotorkerékpárosok és motorkerékpárosok közlekedését is, hogy az ő esetükben is megelőzzük a szabályszegéseket”

– fogalmazott Kürti István. Hozzátette, szeptember 21-én az érdi rendőrség álló- és mozgóellenőrzést is tart.

„Amennyiben olyan szabályszegőt találunk, aki vagy az ellenőrzés konkrét céljának megfelelő szabályszegést követ el, vagy egyéb szabályszegést, akkor vele szemben természetesen szankciót alkalmazunk, de a fő ellenőrzési szempont a mobiltelefon használata” – húzta alá a közlekedésrendészeti osztályvezető.

Kürti István elmondta azt is, a mobiltelefon-használatot fix, tízezer forintos helyszíni bírsággal büntetik, emellett a szabályszegő sofőr három büntetőpontot is kap.

Megjegyezte, az érdi rendőrök is tapasztalják, hogy a járművezetők használják mobiltelefonjukat vezetés közben, de ebből eredő közlekedési balesetről nincs információja. Hozzátette, olyan már előfordult, hogy a sofőr kezéből kiesett egy tárgy és amikor lehajolt érte, hogy felvegye, súlyos közlekedési balesetet okozott.

„Fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy a jármű vezetőjének semmi ne vonja el a figyelmét, se a másik járművezető, sem az utas, de ő maga se tegyen olyan cselekményt, hiszen pár másodperces, nem az útra koncentrálás is oda vezethet, hogy lehaladhat az útról, vagy másik járműnek vétlenül nekiütközhet” – fogalmazott Kürti István.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email