22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: hátrányból törte meg rossz sorozatát az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: hátrányból törte meg rossz sorozatát az Érdi VSE

Kiegyenlített első félidő után a második játékrészben egy tizenegyessel bár a Balatonfüredi FC szerzett vezetést, de Koós Gábor duplájával és Gubacsi Zoltán góljával az Érdi VSE válaszolni tudott és 3-1-re megnyerte az NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában rendezett mérkőzést!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt hetekben elképesztő sérüléshullám söpört végig az Érdi VSE-nél, hiszen Limperger Zsolt Kalmár Domonkost, Kovács Botondot és Molnár Dánielt régóta nélkülözte, Balatonfüreden viszont Bozsoki Imrére, Kollega Krisztiánra és Németh Gábor Vincére sem számíthatott. Ennek ellenére a napokban sikerült megerősíteni a támadószekciót, hiszen a szabadon igazolható, legutóbb a Pénzügyőrt erősítő Jovánczai Zoltán a napokban aláírta szerződését a klubbal, így a Veszprém megyei találkozón már a kezdőben kapott helyet.

A mérkőzés kiegyenlített csatát hozott, de az első bő negyedóra nem hozott igazán nagy helyzetet. A gólhoz az érdiek álltak közelebb, akiktől Gera Dávid többször is célba vette Erdélyi Ádám kapuját, de eltalálni már nem tudta azt. Igaz, a hazaiaknak is voltak lehetőségeik, ezeket azonban Kertész Ferenc magabiztosan védte, illetve a félidő hajrájában Szabó Bence szabadrúgásánál a keresztléc segítségére is szükség volt.

A félidei gól nélküli döntetlen után a második játékrészt majdnem góllal kezdte a házigazda, de az érdi védők a gólvonalról menteni tudták a szöglet utáni kísérletet. De a füredi helyzeteknek itt még nem volt vége, hiszen többször is szabadrúgáshoz, az 56. percben pedig büntetőhöz jutottak, miután Csiszár Zoltán blokkolt – a játékvezető szerint kézzel – egy lövést a tizenhatoson belül. A tizenegyest pedig Szabó Bence higgadtan értékesítette (1-0).

Az újabb füredi gólt sikerült megúszni, sőt, néhány perccel később az egyenlítés is összejött, amikor Koós Gábor beadásszerű találata landolt Erdélyi kapujában (1-1).

Sőt, nem sokkal később egy kiválóan felépített támadás után a jobbon tökéletes ütemben érkezett Koós, aki ezúttal sem hibázott (1-2).

Negyedórával a mérkőzés vége előtt a hazaiak egy elképesztő hiba után hoztak össze egy szögletet az érdieknek, amely után a beadást Gubacsi Zoltán juttatta a kapuba kétgólosra növelve a vendégek előnyét (1-3).

A hajrában az érdiek még tovább növelhették volna a különbséget, de a túloldalon is sokat kellett tenniük azért, hogy ne zárkózzon a házigazda, végül az Érdi VSE 3-1-es sikerrel törte meg gyenge periódusát!

“A második félidő alapján akár itthon is tarthattuk volna a három pontot, de volt egy tízperces kihagyásunk, amit nem értek. Az első gólt is egy nagy egyéni hibából kaptuk. Tíz perc alatt elveszítettük a mérkőzést…”

– értékelt Borgulya István, a Balatonfüredi FC vezetőedzője.

“Az első félidőben bátran fociztunk, ahhoz képest, hogy milyen helyzetben vagyunk. Az ellenfélnek megint csak egy pontrúgásból volt lehetősége, amit még nem tudott gólra váltani. A második félidő első negyedórája katasztrófális volt, olyan, mint az elmúlt két-három meccsünk, amikor nem mertünk focizni és a Balatonfüred meg is szerezte a vezetést egy olyan szituációból, amit mi ajándékoztunk. Egy null után viszont mentünk az eredmény után és Koós Gábor gólja feltört egy olyan gátat a csapatban, amellyel olyan felszabadultan tudtunk játszani, mint az első félidőben, csak ekkor már gólokkal is párosult a játék. A végén lehetett volna több is, szóval bizakodó vagyok, mert egy focizós Érdet láthattak a nézők”

– értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb október 20-án, 13 órától lép pályára, amikor a TARR Andráshida SC-t látja vendégül, majd 24-én, ugyancsak 13 órától a Kaposvári Rákóczi FC vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 12. forduló
Balatonfüredi FC – Érdi VSE 1-3 (0-0)
Balatonfüred, 200 néző. V.: Bana (Perák, Szabó L. L.)
BFC: Erdélyi – Tetézi (Bartha, 70. p.), Farkas D., Pécseli, Takács B. (Borgulya D., 76. p.) – Szalai P., Csikós (Leidl, 88. p.), Markó – Róth, Szabó B., Bene (Miskei, 88. p.)
Vezetőedző: Borgulya István
Érdi VSE: Kertész F. – Fürjes, Gubacsi, Csiszár, Varga T. – Révész, Pallagi, Koós – Szabó R. (Fügedi, 89. p.), Jovánczai (Kertész B., 78. p.), Gera D.
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Szabó B. (57. perc – 11-esből), ill. Koós (63., 69. p.), Gubacsi (75. p.)

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email