22_03_29_erdmost_nincskep

A Fidesz-KDNP-Összefogás képviselőjelöltjeinek célja a város építése

22_03_29_erdmost_nincskep

A Fidesz-KDNP-Összefogás képviselőjelöltjeinek célja a város építése

Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján ismertette a Fidesz-KDNP-Összefogás képviselőjelöltjeinek névsorát és célkitűzéseit, de beszámolt a szociális gyermekétkeztetésre szánt összeg növekedéséről és a családvédelmi akcióterv eddigi sikereiről is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– T. Mészáros András polgármester és csapata készen áll az őszi megmérettetésre. Az Érdi Fidesz-KDNP-Összefogás és a T. Mészáros András mellett álló, Érdért elkötelezett, a város építésében tevékeny részt vállaló csapat készül az októberi önkormányzati választásra – fogalmazott sajtótájékoztatóján Simó Károly, az Érdi Fidesz szóvivője. Mint mondta, ez az összefogás szimbóluma annak az építő munkának, amelyet az érdiek közösen végeztek az elmúlt években.

Az Érdi Fidesz szóvivője azt is hozzátette, hogy az elmúlt évek munkájának köszönhetően és a jó együttműködésnek a kormánnyal, illetve Aradszki András országgyűlési képviselővel, eddig mintegy 100 milliárd forint fejlesztési pénzt hoztak a városba, de a további építő munkához is legalább ennyire van szükség, hogy a város tovább épülhessen.

– Ellenfeleinket csak a politikai háború, a kormánnyal szembeni hadakozás és sértettség hajtja. Jogosan tesszük fel a kérdést, hogy mit kezdenének a várossal, ha sok éves folyamatos civakodás után még abban sem tudtak egymással megállapodni, hogy hogyan osztozkodjanak az indulás jogán? Hogyan szereznének pénzt Érd építésére, ha nem megegyezni akarnak a kormánnyal, hanem ellene háborút indítani? – hangsúlyozta Simó Károly, aki a sajtótájékoztatón ismertette a következő ciklus önkormányzati képviselőjelöltjeinek névsorát.

Antunovits Antal

Barits Máté

dr. Bács István

Demjén Attila

Fülöp Sándorné

Józsa Csaba

Kopor Tihamér

Recsnyik Richárd

Riebel Zsófia

Simó Károly

Takács Éva

Zólyomi Ádám

A tájékoztatón arról is szó esett, hogy a jövő évi költségvetési tervezet minden eddiginél több, 82 milliárd forintos összeget fordít majd országosan a szociális gyermekétkeztetésre.

– Míg 2010-ben 29 milliárd, jelenleg már 79 milliárd forint jut erre a célra, jövőre pedig minden eddiginél több, 82 milliárd forint. Ez a kormány emelte a nyári gyermekétkeztetés időtartamát 54-ről 70 napra, valamint a kisebb évközi szünetekben bevezette a szociális étkeztetés lehetőségét azért, mert egy gyermek nem tehet arról, hogy tehetős vagy kevésbé tehetős családba születik. Fontos, hogy az állam a családtámogatások részeként természetben nyújtson minél több ellátást, évközben és a tanítási szünetben is. Az is fontos, hogy megadják minden gyermeknek az egészséges fejlődés lehetőségét – hangsúlyozta Simó Károly.

Mint mondta, Érd is csatlakozott a kormány családvédelmi programjához: a közgyűlés döntése nyomán ötször annyi gyermek kaphat iskolakezdési támogatást, mint eddig. Az iskolakezdési támogatás gyermekenként 10 ezer forint és a Polgármesteri Hivatalban elérhető nyomtatványon, vagy a város honlapján letölthető nyomtatványon lehet igényelni szeptember 30-ig.

Az Érdi Fidesz szóvivője arról is beszámolt, hogy nagy az érdeklődés a családvédelmi akcióterv július 1-jén életbe lépett fontos kedvezményei iránt.

– Már a tízhez közelít azoknak a házaspároknak a száma, akik már megkapták a babaváró támogatást, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását két nap alatt 878-an igényelték, a kibővített jelzáloghitel-elengedést pedig 64-en kérelmezték eddig. Emellett majdnem 2500 települése elindult a falusi csok és érkeznek az igénylések a családi otthonteremtési kedvezményhez kapcsolódó kamattámogatott kölcsön iránt – mondta el Simó Károly. Hozzátette: a legtöbben otthonteremtésre fordítanák a kedvezményeket, főként a 20-as éveik végén, 30-as éveik elején járó fiatalok az igénylők, akik felkészülten érkeznek a hivatalokba, az ügyintézési folyamat eddig zökkenőmentes volt.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email