22_03_29_erdmost_nincskep

Érd is csatlakozott a Föld órájához

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd is csatlakozott a Föld órájához

Március utolsó szombatján évek óta minden évben megtartják a Föld órája akciót. A kezdeményezéshez ÉRD is csatlakozott, így 27-én, 20.30-tól a Főtéren és a Múzeum sétányon egy órára lekapcsolják a közvilágítást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Tetlák Örs, Érd alpolgármestere az Érd FM 101.3 Zöldövezet című műsorának elmondta, a figyelemfelhívó akcióban ezúttal nem mérnek adatot, például azt sem, hogy a köztéri világítás kilowattban vagy világítási üzemidőben mit jelent. De egyébként is egy-egy település esetén ez elenyésző adat, viszont világszerte közel 190 ország kb. 20 ezer épülete csatlakozott. „Ez összeadva, virtuális erőműként egy jelentős megtakarítás, de egyesével nem hiszem, hogy érdemes külön számolgatni” – mondta Tetlák Örs.

„Ez arról szól, hogy a klímaváltozással, a biodiverzitás és a környezet védelmével és a fenntartható fejlődéssel kapcsolatban egy felhívás legyen a lakosság felé” – fogalmazott az alpolgármester, akinek meggyőződése, az említett területen minden városvezetésnek rengeteg teendője van.

Tetlák Örs kiemelte, a kezdeményezéshez Érd is csatlakozott, ennek értelmében március 27-én, 20.30-tól Érden a Főtéren és a Múzeum sétányon is lekapcsolják a közvilágítást. Hangsúlyozta, a közúti forgalmat is figyelembe vették és a biztonsági közlekedés miatt döntöttek amellett, hogy csak az érintett területen kapcsolják le a fényeket.

Az akcióhoz természetesen a lakosság is csatlakozhat, csupán annyit kell tennünk, hogy elektronikus eszközeinket egy órára kikapcsoljuk.

Tetlák Örs arról is beszélt, a város életében érdemi változást hozhat, hogy elkészült a klímastratégia, aminek társadalmi egyeztetését a következő hetekben, hónapokban végzik. „Ez egy ütemterv. Ebben nagyon komoly vállalások és elképzelések fognak testet ölteni, hogy mivel fogjuk tudni csökkenteni kibocsátási adatainkat, az elhasznált energia mennyiségét, illetve milyen olyan lépéseket kell megtennünk, ami egy fenntartható energiagazdálkodást jelent Érd életében” – ismertette az alpolgármester.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email