22_03_29_erdmost_nincskep

Búcsú a Gárdonyitól

22_03_29_erdmost_nincskep

Búcsú a Gárdonyitól

Aki elment, az elment, de aki egyszer nálunk volt, az többé sohasem mehet el tőlünk egészen – Kassák Lajos eme szavaival búcsúzott Pintérné Bernyó Piroska igazgató a két végzős osztálytól a Gárdonyi gimnázium ballagási ünnepségén. Ötvenöt diák ballagott el pénteken, és kezdi meg az érettségi vizsgáját hétfőn.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mostantól nem vesz körül titeket iskolánk szeretete, tanáraitok féltő tekintete. Sose feledjétek el, honnan indultatok, és mennyi mindent tettetek azért, hogy eljussatok idáig. Ez az út talán nem volt mindig egyszerű, hiszen ez az időszak sikerekből, kudarcokból, sok szívhez szóló élményből, feledhetetlen órából és néhány kellemes percből is állt. Kívánom, hogy az itt szerzett tudást, tapasztalatokat vigyétek tovább leendő iskolátokba, vagy a munka világába, és gyűjtsetek hozzá még többet. Kívánom, hogy terveitek közül minél több valóra váljon – búcsúztatta a Gárdonyi iskola 12.A és B osztályát Pintérné Bernyó Piroska igazgatónő, kiemelve: ez az évfolyam rengeteg emléket hagy maga után, egyénenként és közösségként is.

A végzősöket Lázár Evelin diákpolgármester is búcsúztatta.
– Ti mind iskolánk történelmének részesei lettetek, amibe annak idején beavattatok minket, jelenlegi tizenegyedikes diákokat is. Most, hogy ti elmentek, mi leszünk a rangidősek, és el kell kezdenünk megbarátkozni a gondolattal, hogy mi következünk. Azonban mielőtt teljesen elköszönnénk tőletek, még vár rátok egy megmérettetés: az érettségi. Kívánjuk, hogy úgy sikerüljön, ahogy ti szeretnétek, és érjétek el céljaitokat – kívánta Evelin.

A Gárdonyi ballagásán jelen volt Sárközi Márta tankerületi igazgató és dr. Bács István alpolgármester is.

Tekintse meg képgalériánkat:

A Gárdonyi iskolában öt éve ballagtak el az első érettségizők, akik egy fát ültettek el az iskola udvarán. Az utánuk jövő végzős osztályok e fa köré egy-egy rózsabokrot ültetnek a ballagás előtti napon, így búcsúzva az intézménytől, ahol többen nem csupán a négy gimnáziumi, hanem a nyolc általános iskolai évüket is töltötték. Idén sem volt ez másképp – a rózsaültetés előkészítette a másnapi búcsút. Ennek is megvan már a maga hagyománya az iskolában: a ballagók végigsétáltak az épületen, elbúcsúztak az osztálytermektől, amelyeket az alsóbb évfolyamosok virággal díszítettek fel erre az alkalomra. Az ünnepségre az iskola udvarán került sor: itt búcsúzott el a végzősöktől a többi évfolyam, illetve tanáraik. A ballagókat a negyedikesek külön köszöntötték. Őket, mikor az első osztályt kezdték, az akkori kilencedikesek vezették be, és tűzték fel ünneplőjükre a gárdonyis jelvényt az évnyitón – most pedig ezek a már negyedikes gyerekek egy-egy lufival köszöntek el a „nagyoktól”, amit egyszerre engedtek fel az égbe a ceremónia végén.

Hagyománnyá vált az is, hogy az oklevelek és könyvek mellett kiosztják az Örökös Diák Díjat annak a végzősnek, aki magatartása, közösségi munkája és a gimnáziumhoz való hűsége alapján az intézmény közössége az iskola örökös tagjának tekint. Idén három diák nyerte el ezt a címet: Ercsényi Dária, valamint Lepp Tamás (az Ifjúsági Önkormányzat volt alpolgármestere) a 12.A osztályból, és Brauner Barbara a 12.B osztályból.

– Nagy fordulópont ez az életemben. Pozitív változás ez, hiszen még többet tanulhatok, fejlődhetek, de negatív is, hiszen nagyon jó az osztályközösségünk, összeszoktunk a négy év alatt. Sok meghatározó élmény ért. Nekem az egész hiányozni fog – mondta az ÉrdTV-nek Lepp Tamás.

Bár az ünnepélyes búcsú megvolt, a végzősök hétfőn visszaülnek az iskolapadba, kezdődik az érettségi: hatodikán magyar nyelv és irodalomból, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angol nyelvből, pénteken pedig német nyelvből vizsgáznak majd a diákok. Az írásbeli vizsgaidőszak május 24-én zárul. Az emelt szintű szóbelikre június 5-13. között, a középszintűekre június 17-28. között kerül majd sor.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email