22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz nyolcadszor is magyar bajnok!

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózás: Dénes Mercédesz nyolcadszor is magyar bajnok!

Dénes Mercédesz nyerte a női birkózók 53 kilogrammos súlycsoportját a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián, ahonnan az Érdi Spartacus még egy ezüst- és két bronzérmet hozott el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Három szakágban 145 sportoló mérte össze tudását a birkózók idei legfontosabb versenyén, az országos bajnokságon. A foghíjas mezőny ellenére az Érdi Spartacus öt sportolója is szőnyegre lépett.

A nők 53 kilogrammos mezőnyében természetesen ott volt a már hétszeres magyar bajnok, válogatott birkózó Dénes Mercédesz, aki esélyeshez méltóan győzte le a vasasos Papp Melániát, a kaposvári Máté Petrát és a bajai Horváth Mónikát is, így nyolcadik ob-győzelmét aratta.

A férfiaknál a szabadfogásúak 92 kilogrammos mezőnyében Végh Richárd a szegedi Romivszky Szabolcsot és a honvédos Hódi Eriket megelőzve, de a szombathelyi válogatott Veréb István és a vasasos Szabó Noé mögött végzett bronzérmesként. A 125 kilósoknál induló, de csak 105 kilóval mérlegelő Varga Dániel hetedikként végzett súlycsoportjában.

Kötöttfogásban is két érdi indult, 63 kilóban Berta Mike két ceglédi, Kecskeméti Krisztián mögött, de Kecskeméti Dávid előtt lett ezüstérmes egy-egy győzelemmel és vereséggel. A legnagyobb súlyban, 130 kilogrammban Végh Artúr volt érdekelt, aki két meccsét megnyerte, kettőn viszont kikapott, így a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Eredmények, birkózás, országos bajnokság
női
53 kg:
Dénes Mercédesz 1. hely

szabadfogás
92 kg:
Végh Richárd 3. hely
125 kg: Varga Dániel 7. hely

kötöttfogás
63 kg:
Berta Mike 2. hely
130 kg: Végh Artúr 3. hely

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email