22_03_29_erdmost_nincskep

Balesetmentesen a fagyos reggeleken is

22_03_29_erdmost_nincskep

Balesetmentesen a fagyos reggeleken is

A téli időszakban a rendőrség is fokozottabban figyel rá, hogy minden autós betartja-e a balesetmentes közlekedés előfeltételeit a tél időjárásnak megfelelően, illetve ilyenkor fontos tanácsokkal is szolgálnak, miket kell ennek érdekében megtenniük a gépjárművezetőknek, mondta el az Érd TV-nek Kürti István alezredes, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A téli időszakban rosszabbak a látási viszonyok, később vesszük észre a forgalmi akadályt, ezért a szakemberek azt javasolják,, hogy a balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák meg a gépkocsijuk ablakait, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen.

Számoljanak azzal, hogy reggel több idő kell az elinduláshoz. Ne rohanjanak, takarítsák le alaposan gépjárművüket a hótól, szükség esetén az autó tetejéről is. Menet közben ugyanis egy hirtelen fékezést követően a szélvédőre zúduló hómennyiség balesetet okozhat.

Ha szabad ég alatt parkol az autó, akkor jégkaparó és jégoldó mindig legyen kéznél. Ezeket tartsák maguknál, ne hagyják az autóban, hiszen lehet, hogy az ajtókat sem tudják kinyitni a nagy hidegben.

Ha fagyos az ablak, akkor mindenhol kaparják le a jeget, ne csak maguk előtt egy kis rést, mert az első kereszteződésnél tapasztalni fogják, hogy semmit nem látnak.

Érdemes elindulás előtt pár percig álló helyben melegíteni a járművük motorját. A fűtés ezáltal hamarabb jön meg, közben a hátsó szélvédőt is le tudják olvasztani.

A fenti tanácsok betartásával minimálisra csökkenthető a balesetek kockázata még a kritikusabb téli időszakban is.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email