22_03_29_erdmost_nincskep

Az első ügyfelek többsége válni akar

22_03_29_erdmost_nincskep

Az első ügyfelek többsége válni akar

A 2019. január 1-jétől működő Érdi Járásbíróságon ügyfélsegítő szolgáltatást vehetnek igénybe az állampolgárok. Cikkünkben ezt az ingyenes szolgáltatást mutatjuk be. A bíróságra egyébként már megérkeztek az első ügyfelek és az első polgári ügyek is: legtöbben házasságuk felbontását kérték.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ügyfélsegítő szolgáltatás keretében a jogi képviselővel nem rendelkező ügyfelek számára a bíróság segítséget nyújt nyomtatványok kitöltésében, szóbeli kérelmek rögzítésében, illetve bírósági eljárásjogi kérdésekben.

Mint ahogy azt  dr. Liziczay Sándor, az Érdi Járásbíróság elnöke elmondta, az első napon az ügyfélsegítőt három, jogi képviselővel nem rendelkező ügyfél kereste fel (házassági bontóper megindításával, büntető ügyben ügyészségi panasz elutasításával, illetve egy, a Budaörsi Járásbíróságon folyamatban lévő üggyel kapcsolatban).

Liziczay Sándor azt javasolja, hogy a szolgáltatás igénybe vétele előtt az ügyfelek gondolják végig, milyen határozott kérelemmel kívánnak a bírósághoz fordulni, és érdemes ellenőrizni a szükséges dokumentumok meglétét is – beleértve a személyazonosság igazolásához szükséges iratokat. Ezeket érdemes az ügyfélsegítőre magukkal hozni, és mindenképpen célszerű előzetesen időpontot foglalni.

Személyesen az űgyfélközpontban, vagy pedig telefonon a kezelőirodákon lehet időpontot foglalni, a név és a telefonszám megadásával, valamint a felmerülő kérdés, probléma rövid megjelölésével. Időpontot foglalni legfeljebb egy hónapra előre lehet.

Az Érdi Járásbíróság elérhetősége:
2030 Érd, Felső u. 43.
Tel.: 06-23/585-900
Fax: 06-23/232-238

Az első ügyfelek után megérkeztek az első polgári ügyek is a bíróságra: az ügyfelek többségében házasságuk felbontását kérték, valamint parkolási díj megfizetése, biztosítási igény érvényesítése, illetve tartási szerződés megszüntetése iránt indítottak polgári peres eljárásokat.

Dr. Liziczay Sándor elmondta: havonta várhatóan 100-130 polgári peres ügy érkezik majd a bíróságra – így az Érdi Járásbíróság a Budapest Környéki Törvényszék illetékességi területén működő járásbíróságok közül a legnagyobb ügyforgalmú lesz.

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email