22_03_29_erdmost_nincskep

Átvette megbízólevelét Csőzik László polgármester

22_03_29_erdmost_nincskep

Átvette megbízólevelét Csőzik László polgármester

Október 23-án átvette megbízólevelét Csőzik László, Érd megválasztott polgármestere a Polgárok Háza dísztermében Csigi Zsolttól, a Helyi Választási Bizottság elnökétől. A polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy együtt kell tenni a városért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

Csőzik László köszöntőjében úgy fogalmazott: óriási küzdelem áll mögöttük.

– Összeállt mindenki, aki változást akart Érden, és a változás gondolatát sikerült keresztülvinni. A felelősség a mi vállunkon most óriási. Van néhány alapelv, amit az új városvezetés mindenképp érvényesíteni kíván: a szakszerűség, a hatékonyság, a tisztesség és az emberség. A mi munkánk ennek a négy alapelvnek a jegyében kell, hogy folyjék. Mától, hogy átveszem a megbízólevelemet, leadom az ügyvédi talárt, és mostantól kezdve 70 ezer érdi ember ügyvédje kívánok lenni – mondta Csőzik László, hangsúlyozva: a bizalomra méltónak kell lenniük, meg kell dolgozniuk érte.

– A kemény kritikákat saját magunkon is érvényesítenünk kell, hogy öt év múlva a tükörbe tudjunk nézni, hogy ne tudjanak olyan dolgokkal támadni, kritizálni, mint amilyen dolgokat mi a felszínre hoztunk. Ez óriási felelősség lesz – fogalmazott.

– Innentől kezdve a béke korszaka kell, hogy Érdre köszöntsön; próbáljuk meg félretenni az ellentéteket, és együtt tenni a városért. Bízom benne, hogy jobbá is tudjuk együtt tenni – zárta szavait.

Csigi Zsolt, a Helyi Választási Bizottság elnöke az átadási ünnepségen elmondta: az október 13-ai választásokat megelőzően a HVB három polgármesterjelöltet és 34 egyéni választókerületi képviselőjelöltet vett nyilvántartásba, majd kisorsolták a jelöltek sorrendjét a szavazólapon, illetve lebonyolították a kompenzációs listát állító jelölő szervezetek mandátumhoz jutási sorrendjével kapcsolatos sorsolást, és elfogadták a szavazólapok adattartalmát.

A választás napján 48 szavazatszámláló bizottság működött közre a választás lebonyolításában. Szavazóköri jegyzőkönyvek alapján a HVB megállapította a választás eredményét: 55003 fő 45,48 százaléka, vagyis 25013 fő élt választójogával. Érd megválasztott polgármestere Csőzik László, 12288 szavazattal, amely az érvényes szavazatok 49,8 százaléka.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email