22_03_29_erdmost_nincskep

Április végéig ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a BKK járatain

22_03_29_erdmost_nincskep

Április végéig ingyen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a BKK járatain

Hétfőtől április végéig ingyen utazhatnak az általános iskolák első négy évfolyamára járó, 7 és 11 év közötti diákok a Budapesti Közlekedési Központ járatain Karácsony Gergely főpolgármester döntése alapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A BKK csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának egyik lépéseként hétfőtől visszatérnek az óvodások és az alsó tagozatos diákok a nevelési-oktatási intézményekbe.

Az ingyenes utazás célja, hogy a diákoknak minél kényelmesebbé tegye az iskolakezdést és a közlekedési lehetőségeket – írták. Tudatták: az ingyenes utazásra jogosultságot diákigazolvánnyal vagy a személyazonosságot hitelt érdemlően bizonyító egyéb hivatalos okmánnyal lehet igazolni.

Az időközben megvásárolt diákbérletek érvényességi idejét a BKK 12 naptári nappal meghosszabbítja, visszaváltásukra nincs lehetőség – tették hozzá.

A társaság arra kéri a tanulókat és szüleiket, hogy utazáskor mindig legyen a gyerekeknél a kedvezményhez szükséges irat.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email