22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: négyérmes évzáró az ÉTC-től

22_03_29_erdmost_nincskep

Akrobatikus torna: négyérmes évzáró az ÉTC-től

Az Érdi Torna Club hat egységéből négy is a dobogón végzett a Balance Akrobatika és Torna Club otthonában rendezett országos döntőn. Az ÉTC másik két egysége is csak tizedekkel csúszott le az éremről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Öt/hat egység indulására volt kilátás az akrobatikus tornászok ob-döntőjén, melyet ezúttal nem a Központi Tornacsarnokban, hanem a Balance szervezésében tartottak meg. Az Érdi Torna Club eredetileg öt egységgel jutott be, a hatodik csak hetedik helyen állt a ranglistán, de egy visszalépés miatt végül ez az egység is részt vehetett a finálén.

Az ÉTC-ből a legjobban Schuman Márton és Verbinyecz Dániel kettőse szerepelt, hiszen a youth fiú párosok mezőnyét megnyerte, pedig a duó csak az utolsó két pontszerzőn tudott versenyezni.

„Egyre jobb gyakorlatot és pontszámokat kaptak, de annak örülök a legjobban, hogy a döntőben is tudták növelni a pontjukat”

– fogalmazott az aranyérmes párossal kapcsolatban Baloghné Papp Ildikó, az ÉTC akrobatikus torna szakosztályának vezetője.

A két ezüstérmes párossal kapcsolatban viszont már jóval csalódottabban nyilatkozott. Balogh Máté és Töpler Natasa youth vegyespárosa ugyanis úgy lett „csak” második, hogy az idei összes pontszerzőn aranyérmes lett, s hozzájuk hasonlóan Balogh Dorka és Veres Vica kettősének is reális elvárás lett volna az első hely.

„Itt megint egy kicsit kiütközött a pontozásos sport hátránya. Mátéék egy nagyon jó gyakorlatot mutattak be, de úgy sikerült kihozni, hogy két tizeddel lemaradtak az aranyéremről. Dorkáék pedig egy tizeddel maradtak le…”

– fűzte hozzá a szakosztályvezető.

Azonban a youth hármasok mezőnyében remekül ugrott be Sárdi Borbála, Bednarik Léna és Jedzinák Bernadett triója, hiszen bronzéremig jutottak egy kiváló gyakorlattal.

„Nagyon örültünk neki, mert hajszálon múlt, hogy bejutnak és ezek után egy szép gyakival még dobogóra is állhattak”

– fogalmazott a harmadik helyen végző trióról a vezetőedző.

A négy dobogós egység mellett Szloszjár Ajsa, Svigruha Lili és Pelczel-Nagy Eszter youth hármasa egy rontás miatt csúszott le a dobogóról és lett negyedik, míg újonc párosban Biksi Lili és Katona Flóra kettőse is minimális különbséggel maradt le az éremről és végzett ötödik helyen. 

Baloghné Papp Ildikóék az ob döntőre való készülés mellett már távolabbra is tekintettek az elmúlt időszakban, hiszen januártól ismét korosztályváltások és emiatt egységváltozások lesznek. Ezzel kapcsolatban kifejtette, az ÉTC-nél az utóbbi hetekben az egységek a 2020-as felállás mellett már a 2021-es összeállításokban is edzettek.

„Már fizikálisan is elkezdtük a felkészülést az új egységekkel. Úgy gondolom, elég jól sikerült belevetnünk magunkat a munkába. Azt még nem tudjuk, mit hoz a jövő év, ezért muszáj folyamatosan dolgoznunk, hogy ne az legyen, hogy elkezdődik a versenyidőszak és nem tudunk indulni”

– fejtette ki Baloghné Papp Ildikó azt, hogy a szövetségi tervezet szerint a pontszerzők nagy részét idén már tavasszal rendezték volna, de a járványhelyzet miatt végül az előző években megszokott őszi lebonyolítás valósult meg zártkapus tornákkal. 2021-ben viszont elképzelhető a sűrűbb tavaszi időszak, amely azt jelentené, hogy már februárra készen kell állnia például az ÉTC újonnan alakuló négy egységének is.

Eredmények, akrobatikus torna országos döntő
újonc páros:
Biksi Lili–Katona Flóra 5. hely
gyermek hármas: Szloszjár Ajsa–Svigruha Lili–Pelczel-Nagy Eszter 4. hely
youth fiú páros: Schuman Márton–Verbinyecz Dániel 1. hely
youth vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 2. hely
youth női páros: Balogh Dorka–Veres Vica 2. hely
youth hármas: Sárdi Borbála–Bednarik Léna–Jedzinák Bernadett 3. hely

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email