22_03_29_erdmost_nincskep

2022-ben indul a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium

22_03_29_erdmost_nincskep

2022-ben indul a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium

2022. szeptemberében indítja első osztályait a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium. Az intézménybe középiskolai felvételi eljárás keretében lehet majd jelentkezni, bővebb tájékoztatást az iskola honlapján adnak majd. Az első évben egy technikumi és egy gimnáziumi osztály indul.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Októberben megkezdődik a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése. A nagyszabású beruházást alapos tervezés előzte meg, melyben vezető építészeti, pedagógiai, digitalizációs és fenntarthatósági szakemberek dolgoztak szorosan azért, hogy egy valóban kiemelkedő 21. századi iskolaépület születhessen meg. A teljes kivitelezés 2022. decemberében fog befejeződni, de tekintettel a helyben felmért igényekre a fenntartó fontosnak tartja, hogy az első osztályok már 2022. szeptemberében elindulhassanak. Így mindössze csak egy félévre, 2022. szeptemberétől a frissen felújításra kerülő bicskei Vajda János Technikum épülete fog otthont adni a BIT-nek. A modern oktatási környezet így az első félévben is biztosított lesz, ahogy a kiemelkedő színvonalú oktatás is, mivel az átmeneti helyszínen is már a BIT tanárai várják majd a beiratkozó diákokat. Az első félévet követően a BIT hazatér Biatorbágyra az új épületbe.

Az intézménybe középiskolai felvételi eljárás keretében lehet majd jelentkezni. A jelentkezés feltételeiről október 20-ig bővebb tájékoztatást az iskola honlapján lehet majd olvasni. A felvételi eljárás menetéről az általános iskolák nyújtanak tájékoztatást. Az első évben egy pénzügy-számvitel technikumi és egy gimnáziumi osztály indul majd, míg a 2023-24 tanévtől kezdődően további technikumi osztályok is indulnak majd, a pénzügy-számvitel mellett logisztikai és informatikai területen.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium mindent meg fog tenni, hogy az átmeneti időszakban segítse a diákokat az iskolába jutásban, illetve a tanrendet is a közösségi közlekedéshez igazítja majd.  Az iskolával, illetve felvételivel kapcsolatban a fenntartó, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány folyamatos tájékoztatást nyújt a www.bit-edu.hu oldalon.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email