22_03_29_erdmost_nincskep

Újranyílik a Noel-tanya

22_03_29_erdmost_nincskep

Újranyílik a Noel-tanya

Az elmúlt években bizonyára sokan követték figyelemmel a Noel-tanya mindennapjait: a nyitást, a körülötte kialakult bizonytalanságot, majd a kényszerű bezárást. Úgy tűnt, a tulajdonosok végleg feladják az álmaikat, azonban májusban minden nehézség ellenére újra nyit a tanya, igaz Pusztazámoron.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Négy évvel ezelőtt nyitotta  meg kapuit Érden, a Bíbic utcában az oroszlánjairól elhíresült Noel-tanya. A létesítmény több alkalommal is az újságok címlapjára került, hol az önkormányzat indította kényszerbezárások miatt, hol a mentett oroszlánok kapcsán. Egy biztos, a hely egészen a végleges bezárásáig töretlen népszerűségnek örvendett. Kolonits Attila, a tanya tulajdonosa végül belefáradt az engedélyekért vívott harcba, és látva a teljes elutasítást és a konstruktív hozzáállás hiányát, bezárta a Noel-tanyát.

Sok magyar követi a Noel farm mindennapjait, ahol az online kaszinó játékosok élete még jobb lehet. A farm megnyitása pozitívan hatott az emberekre és a valódi pénzes online kaszinók https://kaszinomagyar.com/legjobb-kaszinok/valodi-penzes-kaszino/ magyarországi tulajdonosai sem adták fel álmukat. A hely a végső bezárásáig népszerű volt az online kaszinók rajongói körében.

„A környékbeliek és néhány ismert személy is nyíltan a tanya ügye mellé állt, ezzel próbáltak támogatást nyújtani és valamelyest nyomást gyakorolni az akkori városvezetésre, hogy találjanak megoldást a park állatkertté való átminősítésére, és tovább tudjunk működni. Minden igyekezet ellenére az érdiek számára megszűnt létezni az egyetlen családi szórakozást nyújtó létesítmény.”

Az azóta eltelt időszakban a tulajdonosok több környező várossal tárgyaltak azokról a lehetséges területekről, melyek esetleg új otthont adhattak volna a tanyának, bár az újranyitás korántsem volt biztos. Végül gyermekük, a névadó Noel vette rá szüleit, ne adják fel az álmaikat és folytassák a munkát, hiszen az egész életük benne van. Hosszas egyeztetés után végül Pusztazámoron fogja megnyitni kapuit az újragondolt Noel-tanya, mely inkább a falusi élet, a tanyasi állatvilág bemutatására, oktatásra helyezi majd a hangsúlyt.

„Terveink szerint szoros együttműködést alakítunk ki a környező óvodákkal és iskolákkal, hogy a gyerekeknek az állatvilággal kapcsolatos ismereteiket ne kelljen pusztán a tankönyvekre korlátozni. Tanösvényeket szeretnénk létesíteni és ismeretterjesztő anyagok elhelyezését tervezzük, ezek mind azt a célt fogják szolgálni, hogy a hozzánk látogatók minél mélyebb ismereteket szerezhessenek az állatok világról.”

A Noel-tanya népszerűsége elsősorban annak volt köszönhető, hogy egyedülálló módon mutatták be állataikat. Nemcsak arra volt lehetőség, hogy a gyerekek kézbe vegyenek egy nyulat, egy kiscsibét vagy egy ékszerteknőst, hanem a karámokat, ketreceket is úgy alakították ki, hogy minél inkább betekintést nyerjenek az állatok hétköznapjaiba. Nem volt ritka, hogy egyik-másik látogató egy kakassal a hóna alatt sétálta végig a területet.

„Az állatok zöme szelíd volt és kézhez szoktatott, amibe nagyon sok munkát és energiát fektettünk. Ez a hitvallás az új helyen is megmarad. Célunk, hogy a családokat, a gyerekeket kicsalogassuk otthonaikból a képernyők mögül, hogy természetközeli élményekkel helyettesítsék a tévénézést.”

 A nyitást májusra tervezik, a pontos időpontot a tanya Facebook-oldalán teszik majd közzé.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email