22_03_29_erdmost_nincskep

Új transzformátorok, javuló közlekedésbiztonság

22_03_29_erdmost_nincskep

Új transzformátorok, javuló közlekedésbiztonság

Felújítják az érdi MÁV-transzformátorállomást, ennek köszönhetően javulni fog a vasúti közlekedésbiztonság. Plusz környezeti terheléssel nem jár a projekt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Felújítják azt a 36 éve telepített transzformátorállomást, amely a Budapest-Gyékényes és a Budapest-Pécs vasútvonal egy-egy részét látja el villamos vontatási energiával. A Tóni csapásnál lévő állomás építészeti felújítására és a Budapest-Székesfehérvár vonal készülékeinek rekonstrukciójára vonatkozó tendertervet 2019-ben adták ki.  

A kivitelező Siemens Mobility Kft., valamint a NIF Zrt. szerda este lakossági fórumon ismertette a beruházás részleteit és hatásait. Mint elhangzott, a meglévő négy MÁV-transzformátorból egy másik projekt keretében kettőt már lecseréltek. Most a másik kettőt váltják ki új, korszerűbb, nagyobb teljesítményű berendezések – tájékoztatott Szedlák Zsolt, a NIF, illetve Bordás Bálint, a Siemens Mobility Kft. projektvezetője.

A környéken élők mindennapjait az építkezés nem befolyásolja, hiszen a telep jó száz méterre helyezkedik el a házaktól. Azt viszont érdemes megemlíteni, hogy kicserélik a már meglévő, mintegy három kilométer hosszú légkábelt is, ami az érintett földterületek tulajdonosait érintheti. A fejlesztés kapcsán az elektromos környezeti terhelés nem emelkedik, ugyanakkor, mivel a réginél jobb, korszerűbb berendezések kerülnek ide, a vasúti közlekedésbiztonság javulni fog.

Az egyre több korszerű motorvonat és nagy teljesítményű mozdony nagy áramfelvétellel képes csak elindulni, és a nyári szezonban ezek leterhelték a vezetéket, ami az áramellátás zavarához vezetett – azaz pillanatnyi feszültségkimaradást, esetleges védelmi lekapcsolást okozott. Azzal, hogy a transzformátorok nagyobb teljesítményűek lesznek, stabilabb lesz a hálózat áramellátása, és a vonatok jobban tudják tartani a menetrendet.

A projekt végső határideje 2020. november 30.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email