22_03_29_erdmost_nincskep

A Te döntésed

22_03_29_erdmost_nincskep

A Te döntésed

Tizenhét éves fiatalember és egy általános iskolás diáklány nyerte a KEF logókészítő pályázatát. A díjat – egy szabadulószoba-belépőt – a kábítószer-ellenes világnapon adták át.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy kooperatív csapatjáték megalkotásán munkálkodik a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tavaly alakult tervező, fejlesztő munkacsoportja. A játék – melynek lényege, hogy drogprevenciós előadás helyett a fiatalok valószerű szituációkban vehessenek részt – hamarosan elkészül, és indul a tesztidőszak.

A játék logóját a fiatalok tervezhették meg; az ezzel kapcsolatos pályázatot, a Te döntésed! címmel, még májusban írták ki a 12-18 éves diákok számára. Az eredményhirdetésre június 26-án, a kábítószer-ellenes világnapon került sor.

– Kilenc fiataltól érkezett be pályamű; volt, aki több alkotással is indult a pályázaton. A zsűri – azaz a KEF tervező, fejlesztő munkacsoportjának tagjai – közülük választotta ki azt a pályaművet, amelyben a legjobban visszacsengtek az előre megadott címszavak: kapcsolatok, válaszutak, függőségek, az élet útvesztői – mondta lapunknak Rákosi Aglája, a KEF, illetve a munkacsoport tagja, a Szociális Gondozó Központ munkatársa.

A pályázatot Bacsa Péter, a Kós iskola diákja, és Herczog Mercédesz, a Bolyai tanulója nyerték, akik egy közös gondolat mentén alkották meg nagyon hasonló logóikat. Nyereményüket, egy szabadulószoba-belépőt, a Szociális Gondozó Központ vezetője, Bertalan Ildikó adta át.

Rákosi Aglája úgy látja: a drogmegelőzés, az egészségtudatosság kialakítása, az érzékenyítő programok szervezése kiemelten fontos a fiatalok esetében. Ezt Bacsa Péter – aki három éve jár az Ifiklubba, és a nyarak egy részét is itt tölti – sem gondolja másképp.

– Mindig megragadom a különféle pályázati lehetőségeket, és nagy öröm számomra, hogy most nyertem. Azt próbáltuk ábrázolni nyilak és szívek segítségével, hogy a függőségekből van kiút – rajtunk áll a döntés, melyik utat választjuk, a lefelé vagy a felfelé vivőt. Szerencsére én még nem kerültem ilyen választás elé, és nem is fogok, mert nem szeretnék kipróbálni semmilyen szert – mondta a tizennyolc éves fiatalember, aki a kortársai körében leginkább az alkoholfogyasztást tartja veszélyforrásnak, mert azt nagyon sok diák szeretné kipróbálni, sőt, van olyan érintett osztálytársa is, akin megpróbálnak segíteni.

A kábítószer-ellenes világnap első programja, azaz a logó-eredményhirdetés után különféle csapatjátékokban vehettek részt a fiatalok (nagy sikere volt a szlalomozásnak, amit részegszemüveget viselve kellett végrehajtani), prevenciós teszteket oldottak meg és beszéltek át. Az Ifiklub vendégei voltak az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai is, így közösen szervezték a délutáni programokat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email