22_03_29_erdmost_nincskep

Tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Tartós, sűrű ködre figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai szolgálat a várható tartós, sűrű köd miatt 2020. január 13-ától sárga (első szintű) figyelmeztető előrejelzést adott ki Pest megye területére. Érden is sok helyütt csúszósak az utak, ráadásul rövid a látótávolság a szitáló köd miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a szokásosnál is nagyobb elővigyázatosságra és óvatosságra inti a közlekedőket. A megváltozott időjárási körülményekhez igazodva ajánlott a nagyobb követési távolság tartása, a szokásosnál alacsonyabb sebesség és a világítás helyes megválasztása.

A látótávolság csökkenése és a sokszor átláthatatlan páraréteg indokolja a körültekintőbb haladást, a ködfényszóró, ennek hiányában a https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgpított fényszóró használatát. A várhatóan meghosszabbodó menetidő miatt ajánlott a szokásosnál korábban elindulni.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Kivétel nélkül minden megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő reggel. Sőt, az előrejelzések szerint a következő napokban sem javul a helyzet: kedden és szerdán is marad a tejszerű köd az ország nagy részén.

A köd miatt egyre több a baleset a kisebb utakon. Többségében koccanásos balesetekhez, árokba csúszott autókhoz riasztják a tűzoltókat

A látási viszonyok országszerte rosszak, szinte mindenütt ködfoltok nehezítik az előrejutást. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email